Η Μόσχα δεν θα εγκαταστήσει πυραύλους εδάφους-εδάφους Iskander στο Καλίνινγκραντ, αν οι ΗΠΑ δεν θέσουν σε λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

 «Έχουμε ήδη δηλώσει διά στόματος του προέδρου μας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι, εάν πράγματι δημιουργηθεί η τρίτη ζώνη τοποθέτησης της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, ένα από τα μέτρα που θα λάβουμε, για να εξουδετερώσουμε τις απειλές που πραγματικά θα στοχεύουν την ασφάλεια της Ρωσίας, θα είναι η εγκατάσταση από μέρους μας πυραυλικού συστήματος τύπου Iskander στην περιοχή του Καλίνινγκραντ», τόνισε ο κ. Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το Καλίνινγραντ είναι ρωσικός θύλακας που περιβάλλεται από χώρες της ΕΕ, ενώ οι πύραυλοι Iskanter είναι μεγάλου βεληνεκούς και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση πάνω από 500 χιλιόμετρα.

Σε απάντηση, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε σήμερα, ότι η επέκταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, δεν έχει ως στόχο τη Ρωσία.

Το σχέδιο αυτό «έχει ως στόχο να μας προστατεύσει, όπως είμαστε, από τα πλήγματα από τα κράτη παρίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, και αναφέρθηκε στην ιρανική βαλλιστική απειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Συνεχίζουμε να το επισημαίνουμε ξεκάθαρα αυτό στους Ρώσους», τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης