Η ομάδα με τις πολλές συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ από την ήπειρο της Αφρικής είναι το Καμερούν. Τα «λιοντάρια» θα παίξουν για 6η φορά και θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για τη φάση των «16», στον όμιλο κόντρα στην Ολλανδία, τη Δανία και την Ιαπωνία.

Κορυφαία στιγμή στην ιστορία τους ήταν η πορεία του 1990, όταν και έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πάγκο δεσπόζει η παρουσία του Γάλλου Πολ Λε Γκεν, ο οποίος έχει καταφέρει να βελτιώσει προς το καλύτερο την ομάδα, από τη στιγμή που αντικατέστησε τον Ότο Πφίστερ.

Από το έμψυχο δυναμικό ο Σάμουελ Ετό είναι ο πλέον καταξιωμένος παίκτης, αφού λογίζεται ως ένας εκ των super star του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο κέντρο κυριαρχεί ο Άλεξ Σονγκ της Άρσεναλ, μαζί με τον Μακούν της Λιόν, στην άμυνα δεσπόζουν οι Εκοτό και Μπασόνγκ της Τότεναμ, ενώ βασικός τερματοφύλακας είναι ο Καρλός Καμενί της Εσπανιόλ.

Ο δρόμος για τη Νότια Αφρική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, το Καμερούν πήρε την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο της ζώνης της Αφρικής. Συνολικά συγκέντρωσε 13 βαθμούς και άφησε πίσω του την Γκαμπόν, το Τόγκο και το Μαρόκο.

Το προφίλ
Συμμετοχές: 5
Κύπελλα: –
Προπονητής: Πολ Λε Γκεν

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
Χαμιντού Σουλεϊμανού (Κεϊσέρισπορ), Καρλός Καμενί (Εσπανιόλ), Γκι Ρολάντ Γκι Ασεμπ (Βαλενσιέν), Αμούρ Πατρίκ Τινιέμπ (Μπλόμφονταϊν Σέλτικ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμυντικοί
Ζαν Πατρίκ Αμπουνά Ντζανά (Αστρέ ντε Ντουαλά), Μπενουά Ασού-Εκοτό, Σεμπαστιέν Μπασόνγκ (Τότεναμ), Γκαετάν Μπονγκ (Βαλενσιέν), Ορεγιέν Σεντιού (Λιλ), Γκερεμί Νζιτάν (Ανκαραγκιουτσού), Στεφάν Μπιά (Μαρσέιγ), Μακιαντί Μπουκάρ (Αλ Ναμπά), Νικολά Νκουλού (Μονακό), Ριγκομπέρτ Σονγκ (Τράμπζονσπορ)

Μέσοι
Μαρσέλ Ντενγκ (Άουγκσμπουργκ), Εγιόνγκ Ενό (Άγιαξ), Ζαν Μακούν (Λιόν), Γκορζ Μαντέκ (Καϊζερσλάουτερν), Ζοέλ Ματίπ (Σάλκε), Πατρίκ Μεβουνγκού (Κανόν Σπορτίγ ντε Γιαούντ), Λαντρί Νγκουεμό (Σέλτικ), Αλεξάντρ Σονγκ (Άρσεναλ)

Επιθετικοί
Βινσέντ Αμπουμπακάρ (Κοτόν Σπορτ), Ερίκ Τσουπό-Μοτίνγκ (Νυρεμβέργη), Ακίλ Εμανά (Μπέτις), Σαμουέλ Ετο’ό, Μοχαμαντού Ιντρισού (Φράιμπουργκ), Ντορζ Κουεμαχά (Μπριζ), Ακίλ Ουεμπό (Μαγιόρκα), Ζακ Ζουά (Μπασλ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης