Παρά τα πολλά και μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχει στις τάξεις της η Αργεντινή, το πρόσωπο που ξεχωρίζει στην ομάδα είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως… κανονικός προπονητής, αφού ο χαρακτήρας του, αλλά και ο τρόπος που προετοιμάζει την ομάδα είναι ιδιαίτερος.
Η Αργεντινή, παρά την απογοητευτική της πορεία στα προκριματικά, βρήκε τον τρόπο να «σφραγίσει» τα εισιτήριά της για τη Νότιο Αφρική και πλέον καλείται να «σπάσει» την αρνητική παράδοση δύο δεκαετιών, που τη θέλει να μην πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Να σημειωθεί πως το τελευταίο τρόπαιο που πήρε ήταν το Κόπα Αμέρικα του 1993.
Η Αργεντινή θα συμμετάσχει για 15η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε το 1978 και το 1986, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό το 1930 και το 1990.
Ο δρόμος για τη Νότια Αφρική
Η Αργεντινή προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως τέταρτη από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Συνολικά μάζεψε 28 βαθμούς, έναντι 24 της πέμπτης Ουρουγουάης, την οποία κέρδισε εκτός έδρας στο τελευταίο ματς με 1-0, χάρη στο γκολ του Ντάτολο.
Το προφίλ
Συμμετοχές: 14
Κύπελλα: 2 (1978, 1986)
Προπονητής: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Το ρόστερ
Τερματοφύλακες
Σέρχιο Ρομέρο (Άλκμααρ), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Ντιέγκο Πόσο (Κολόν Σάντα Φε)
Αμυντικοί
Βάλτερ Σάμουελ (Ίντερ), Μαρτίν Ντεμιτσέλις (Μπάγερν) Νικολάς Μπουρντίσο (Ρόμα), Γκαμπριέλ Χέινσε (Μαρσέιγ), Νικολάς Οταμέντι (Βέλες Σάρσφιλντ), Κλεμέντε Ροντρίγκες (Εστουντιάντες), Αριέλ Γκαρσέ (Κολόν Σάντα Φε)
Μέσοι
Χαβιέρ Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (Λίβερπουλ), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (Εστουντιάντες), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Άνχελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Γιονάς Γκουτιέρες (Νιούκαστλ), Χαβιέρ Παστόρε (Παλέρμο)
Επιθετικοί
Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο), Γκονζάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ), Μαρτίν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Κάρλος Τέβες (Μάν. Σίτι).