Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Παράσχου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, επιβλήθηκε με 2-0 σκορ του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, κατάφερε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Τόνσο στο 64′ άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, οι οποίοι σφράγισαν το «διπλό» με το τέρμα του Φερνάντεθ στο 89′. Με 10 παίκτες αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός, μετά την αποβολή του Σαβαντόγκο στο 50′.
Μετά τη νέα τους ήττα οι «πράσινοι» παρέμειναν προτελευταίοι στη βαθμολογία με μόλις 7 πόντους.


TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο και έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να φθάσει στο γκολ.
Η πρώτη, πάντως, ευκαιρία του αγώνα ανήκε στο Λεβαδειακό, όταν στο 7ο λεπτό ο Σαβαντογκό πλάσαρε με τη μία μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Τρίπολης κυριάρχησε και στο 9′ κεφαλιά-ψαράκι του Ιγκλέσιας από το ύψος του πέναλτι, πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 25ο λεπτό o Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία: ο Καλτσάς «σέρβιρε» στον Μανιά, που σούταρε με πολύ καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 32′ ο Μανιάς βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε με δυσκολία τον κίνδυνο από την εστία του, με τον γκολκίπερ των Βοιωτών να ενεργεί σωτήρια και τρία λεπτά αργότερα στο δυνατό σουτ του Καλτσά.
Η επανάληψη ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς στο 50′ αποβλήθηκε ο Σαβαντογκό (με δεύτερη κίτρινη κάρτα).
Ο Αστέρας δεν άργησε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του και στο 64ο λεπτό έφθασε στο γκολ, με εξαιρετικό σουτ του Τόνσο έξω από την περιοχή.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του Λεβαδειακού και στο 90ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό 0-2 με το γκολ του Φερνάντεθ.

Κίτρινες: Καραχάλιος – Κώτσιρας, Βαλιέντε.

Λεβαδειακός (Σανίνο):
Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Χατζηλάμπρος (55′ Βήχος), Παντελιάδης, Όμο, Καραχάλιος, Νανγκίς (72′ Μητρόπουλος), Στανόγεβιτς (77′ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Μαρκόβσκι.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος):
Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (58′ Τσιλιανίδης), Μουνάφο, Καλτσάς (81′ Φερνάντεθ), Τόνσο (90′ Ανχελ), Μανιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης