Ως δολοπλοκία και κατασκευές του φυγόδικου πρώην διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Χριστοφοράκου, με στόχο να μπλέξει τα πολιτικά κόμματα, για να διασωθεί ο ίδιος από τη γερμανική Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε ο βουλευτής και πρώην επικεφαλής του Οικονομικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας, τα όσα έχει καταθέσει ο κ. Χριστοφοράκος περί δωροδοκίες των δύο μεγάλων κομμάτων για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του.

– Από την αρχή ήταν ηλίου φαεινότερον ότι επρόκειτο για μεθόδευση με βάση την υπερασπιστική στρατηγική που είχε χαράξει, δήλωσε για τον Μ. Χριστοφοράκο με την έναρξη της εξέτασής του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens o κ. Γείτονας, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμες συκοφαντίες στο πρόσωπό του και αναλήθειες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας είπε ότι συναντήθηκε με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens μία ή δύο φορές στη Βουλή – και όχι στο πολιτικό του γραφείο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο Χριστοφοράκος – όταν ήταν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Προστασία του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με θέμα ακριβώς την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών.

Διέψευσε, επίσης, τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου, ότι «τα κόμματα στην Ελλάδα προσέφεραν ασπίδα προστασίας στην εταιρεία του εν είδει αντισυμβαλλομένου για τις χορηγίες που δίδονταν σε προεκλογικές περιόδους».

Ωστόσο, ο κ. Γείτονας απέφυγε να σχολιάσει το 1 εκατ. μάρκα που ομολόγησε ότι πήρε από τη Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Τσουκάτος: «Δεν ήταν οικονομικός υπεύθυνος, ήταν σε προηγούμενη κατάσταση και δεν εκφράζω καμία άποψη. Άλλωστε το θέμα έχει πάει στη Δικαιοσύνη. Ό,τι λέει ο νόμος προσπαθούσαμε να το τηρήσουμε. Τώρα, αν κάποιος δεν το τήρησε, δεν μπορεί να το ξέρει κανένας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάθεση Κ. Σημαιοφορίδη

Ο Κώστας Σημαιοφορίδης, ο οποίος κλήθηκε στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι δεν σχετίζεται καθόλου με τα οικονομικά του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όταν ο τότε πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής τού ζήτησε να αναλάβει γενικός διευθυντής στο κόμμα, εκείνος τού απάντησε:

«Ευθυνόφοβος δεν υπήρξα ποτέ, αλλά θα αναλάβω την ευθύνη υπό έναν όρο: Δεν ήθελα να έχω καμία απολύτως σχέση με την οικονομική διαχείριση του κόμματος και τούτο γιατί δεν είχα ποτέ αγαθές σχέσεις με τα οικονομικά».

Βρέθηκε η φόρμουλα και τα οικονομικά ανέλαβε η οικονομική επιτροπή του κόμματος και τη διαχείριση ο εκλιπών σήμερα Γιάννης Βαρθολομαίος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης