Να κρεμάσει τα… παπούτσια με τη φανέλα της Αϊντραχτ θέλει ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στην Bundesliga. Ο διεθνής επιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», δήλωσε πως μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω γλώσσας, όμως του αρέσει η ζωή του στη Φρανκφούρτη, ενώ και τα παιδιά του είναι ευτυχισμένα εκεί. Ο «Λύμπε» ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Είναι δυσκολότερο να σκοράρεις στην Bundesliga από ό,τι στην Ελλάδα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σίγουρα δυσκολότερο. Οι ομάδες εδώ είναι πιο καλά οργανωμένες και οι αντίπαλοι έχουν υψηλότερο επίπεδο. Χρειάζεται και τύχη για να τα καταφέρεις»

Τι σου έχει πει ο Ότο Ρεχάγκελ για την επιτυχία σου; Πώς αντιδρούν οι φίλαθλοι στην πατρίδα σου;

«Ελπίζω να είναι ικανοποιημένος με μένα. Είναι σημαντικό όταν ένας από τους παίκτες σου στην εθνική ομάδα σκοράρει σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα. Οι φίλαθλοι είναι περήφανοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έχεις δει μέχρι στιγμής από την Φρανκφούρτη;

«Έχω επισκεφτεί το ζωολογικό κήπο, αλλά όχι ακόμη την όπερα. Η σύζυγός μου, Χριστίνα, και τα δύο μας παιδιά, ο Κωνσταντίνος και η Ραφαέλα, περνούν πολύ όμορφα εδώ και τους αρέσει πολύ. Αγαπώ την Φρανκφούρτη».

Σε ενοχλεί καθόλου το ψυχρό κλίμα στη Γερμανία;

«Όχι, καθόλου. Ίσα-ίσα είναι προτιμότερο να αγωνίζεσαι σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Καλύτερα από τη ζέστη της Ελλάδας».

Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι επωμίζεσαι το ρόλο που είχε ο συμπατριώτης σου, Γιάννης Αμανατίδης, στην ομάδα;

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σαν αντικαταστάτη του Αμανατίδη. Αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας. Εγώ αυτό που προσπαθώ απλώς είναι να έχουμε επιτυχίες εγώ και οι συμπαίκτες μου».

Τι γίνεται με την ομάδα;

«Ξεκινήσαμε με πολλή ατυχία τη χρονιά και χάσαμε σημαντικούς παίκτες από τραυματισμούς. Όμως είμαι βέβαιος πως θα κάνουμε μία καλή σεζόν».

Πώς τα βλέπεις τα πράγματα με τη γερμανική γλώσσα;

«Πρέπει να πω πως τα γερμανικά είναι πολύ δύσκολη γλώσσα. Προσπαθώ πολύ και μπορώ σε γενικές γραμμές να επικοινωνήσω με τους συμπαίκτες μου. Είναι πάντως δύσκολο, ειδικά εκτός γηπέδου».

Είσαι 33 ετών κι έχεις συμβόλαιο ως το 2010. Βλέπεις τον εαυτό σου να το ανανεώνει;

«Θα ολοκλήρωνα ευχαρίστως την καριέρα μου στην Αϊντραχτ. Είναι σαφές πως δεν θα αγωνιστώ ξανά στην Ελλάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης