Μήνυμα ενότητας σε όλους τους Βορειοηπειρώτες, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της Ομόνοιας, έστειλε η συνδιάσκεψη της οργάνωσης, που έγινε για την αναδιαμόρφωση του καταστατικού.

Στη συνδιάσκεψη, το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης, Μαρία Δημητρακοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η «η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθούν μια ρεαλιστική πολιτική, που στόχο έχει να ενισχυθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Φλώρινας, ανέφερε ότι «το ενδιαφέρον του σημερινού αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι παλαιό και διαρκές. Η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών».

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Βασίλης Μπολάνος, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, υποστήριξε, ωστόσο, ότι «αυτά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις διασπαστικές τάσεις που εμφανίζονται στο εσωτερικό της Οργάνωσης».

«Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανή την ΟΜΟΝΟΙΑ και να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνδιάσκεψη, αποφασίστηκε να διευρυνθεί το Πολιτικό Συμβούλιο της Οργάνωσης και τα 45 μέλη, που αριθμεί σήμερα, να ανέλθουν σε 61.

Επίσης, κατετέθη πρόταση να συμμετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο εκπρόσωποι 15 βορειοηπειρωτικών συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης