Σε κοινή συνεδρίαση συνήλθαν χθες στην Ακράτα τα δημοτικά συμβούλια Αιγείρας Ακράτας και Διακοπτού, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Θέμα της συνεδρίασης, η οποία εξελίχθηκε σε ευρεία Λαϊκή Συνέλευση της Ανατολικής Αιγιάλειας ήταν η κατάθεση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του Ν/Σ περί της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνεδρίαση καταγγέλθηκε ομόφωνα η πολιτική της Κυβέρνησης στο χωροταξικό σχεδιασμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1). Να διαμαρτυρηθεί έντονα στην Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό γιατί κατά τη διαβούλευση δεν ελήφθησαν υπόψη οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού περί δημιουργίας Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας με έδρα το Διακοπτό, καθώς και οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2). Να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα όπου θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι, οι Επικεφαλής των μειοψηφιών στα Δημοτικά Συμβούλια καθώς και διακεκριμένοι πολίτες, προκειμένου να συντονίσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η πρόταση περί δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

3). Να προγραμματισθούν δυναμικές κινητοποιήσεις και παράλληλη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τον εμπαιγμό που υπήρξε.

4). Οι Δήμαρχοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των 3 Δήμων θα υποβάλλουν εντός της εβδομάδας τις παραιτήσεις του στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των όλων των δημοτικών καταστημάτων και των υπηρεσιών των Δήμων.

5). Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και μαζικών φορέων της περιοχής παραιτούνται άμεσα και καλούν το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων να ορίσουν νέα.

6). Η Επιτροπή αγώνα αποφάσισε τη μετάβασή της μαζί με όσους Δημότες επιθυμούν τη Δευτέρα 17 Μαΐου στην Αθήνα επιδιώκοντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης