Νέες προβοκάτσιες με τη χρήση χημικών παραγόντων στην απο-στρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ ετοιμάζουν μαχητές της περιοχής, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, μαχητές των οργανώσεων Ahrar-ash-Sham και Jaish al-Izza ετοιμάζονται για νέες προβοκάτσιες με τη χρήση χημικών παραγόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κέντρου, Βλαντιμίρ Σαβτσένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, «οι τρομοκράτες παρέδωσαν δύο κοντέινερς με χλωρίνη σε αποθήκη, 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Χαμά». «Σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον χημικό παράγοντα για να σκηνοθετήσουν ψεύτικες επιθέσεις εναντίον αμάχων από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις» έσπευσε να προσθέσει.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας επεσήμανε ότι μαχητές σε αρκετές συριακές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και στο Χαλέπι, εμπλέκονται σε σχεδιαζόμενες προβοκάτσιες με τη χρήση χημικών όπλων.

Στις 27 Οκτωβρίου, το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες πως τρομοκράτες του Ισλαμικού Κόμματος του Καζακστάν έχουν μεταφέρει 20 δεκάλιτρα κοντέινερς χλωρίνης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε σκηνοθετημένες επιχειρήσεις σε πόλη της συριακής επαρχίας του Ιντλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης