Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο διεξήχθη ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Red Bull Air Race. Ο Hannes Arch ανακηρύχθηκε νικητής του αγώνα εκμεταλλευόμενος τις άσχημες καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν τη διακοπή της αερομαχίας κατά τη διάρκεια του Top12.

Έτσι, ως τελικό αποτέλεσμα ορίστηκε η κατάταξη των δοκιμαστικών, εκεί που ο Arch είχε κατακτήσει την πρώτη θέση. Η δεύτερη θέση πήγε στον Βρετανό Nigel Lamb ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο συμπατριώτης του και παγκόσμιος πρωταθλητής, Paul Bonhomme.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία 250.000 θεατών

Η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή του Ρίο χάλασε το σόου για τους 250.000 θεατές που είχαν κατακλύσει την παραλία Flamengo και, παρά τις ελπίδες για το αντίθετο, προκάλεσε την οριστική ματαίωση του αγώνα, πράγμα που συνέβη μόλις για δεύτερη φορά στην 46χρονη ιστορία των αερομαχιών του Red Bull Air Race World Championship. Η προηγούμενη ήταν το 2006, στο Longleat της Μεγάλης Βρετανίας, όπου τη νίκη είχε κληρονομήσει τότε ο Bonhomme. Τώρα, ο Βρετανός είναι ο χαμένος της υπόθεσης, αφού περιοριζόμενος στην 3η θέση, είδε το βαθμολογικό του προβάδισμα να μειώνεται δραματικά. Ο Bonhomme έχει πλέον 31 βαθμούς, έναντι 28 του Lamb και 27 του Arch που στη Βραζιλία έκανε το μέγιστο δυνατό αφού κέρδισε έναν βαθμό και για την πρωτιά του στα επίσημα δοκιμαστικά. Παράλληλα, έχει πλέον δύο νίκες, έναντι μίας του μεγάλου του αντιπάλου, πράγμα που ίσως παίξει το ρόλο του σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επόμενος γύρος του Red Bull Air Race διεξάγεται στο Windsor του Καναδά, στις 5-6 Ιουνίου.

Δείτε τα highlights της αερομαχίας αγώνα από τη Βραζιλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης