Το πρόγραμμα ανάπτυξης της νέας γενιάς του δημοφιλούς hatchback της ισπανικής φίρμας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2019, το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Leon εθεάθη για πρώτη φορά στον δημόσιο δρόμο, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης. Φυσικά, το αμάξωμα ήταν πλήρως καμουφλαρισμένο, με τους μηχανικούς και κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις στο σετάρισμα της ανάρτησης και στη λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το νέο Leon έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένο μεταξόνιο κατά 5 εκατοστά, γεγονός που ευνοεί την ευρυχωρία στο εσωτερικό. Η σιλουέτα του θα είναι πιο αθλητική, με έντονες ακμές και αιχμηρά φώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό θα αναβαθμιστεί πλήρως, τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και αισθητικής. Όπως έχει γίνει γνωστό, είναι το πρώτο μοντέλο του VW Group που εξοπλίζεται με το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων με λειτουργία over the air.

Η οθόνη του δουλεύει όπως ένα σύγχρονο smartphone και χαρακτηρίζεται για τις εκπληκτικές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Τα παραδοσιακά κουμπιά και οι διακόπτες καταργούνται, ενώ ακόμη και το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται με πλήκτρα αφής. Επίσης, το νέο Leon θα διαθέτει προαιρετικά ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρο αμάξωμα και station wagon, ενώ αργότερα θα προστεθεί και μία crossover έκδοση. Όσον αφορά στους κινητήρες δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τους 1.0 TSI, 1.5 TSI και 1.5 TDI να βρίσκονται κάτω από το καπό. Επίσης, δεν θα λείψει και η plug-in hybrid έκδοση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης