ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

Αφεντικό μου τι κάνεις; Κοίταξες το αυτοκίνητο πότε πρέπει να κάνει service ή να μου το δώσεις να το πάω εγώ; Σε προλαβαίνω γιατί την Τρίτη θα περάσω από ΚΤΕΟ της θείας Ασημούλας, την Toyota.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλεις να σου αθροίσω τι μου ζήτησαν σήμερα, μόνο σήμερα, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς; Λοιπόν.

1) Ο συνάδελφος, Κώστας Κόκκολας, είναι σε απόγνωση γιατί η γάτα του έχει γεννήσει πέντε γατάκια και πρέπει να τα χαρίσει. (Είναι περσική η μαμά). Του υποσχέθηκα ότι θα ξαμοληθώ σε φίλους και γνωστούς. Αν ενδιαφέρεται κάποιος τα μωρά χαρίζονται.

2) Ο περιπτεράς της γειτονιάς μου ζήτησε να του δώσω αυτόγραφο της Βάσιας ΚΑΙ του υποσχέθηκα ότι θα μεταφέρω το αίτημα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3) Ένας φίλος του κομμωτή μου, ο οποίος πήρε το κινητό μου από τον κομμωτή μου, θέλει την επόμενη χρονιά να πάει να παίξει στην «εκδίκηση της Ξανθιάς». Το είπε σε μένα, για να το πω στην Φαίη, επειδή συνεργαστήκαμε δυο χρόνια, για να το πει στον Λιάγκα, για να το πει στην παραγωγή, για να… μάθει τι πρέπει να κάνει για να ..παίξει . Του υποσχέθηκα ότι θα της το πω , μόλις την δω.

4) Στο σούπερ μάρκετ ένα ευτραφής κύριος , έφτασε ιδρωμένος δίπλα μου , για να με παρακαλέσει να μεσολαβήσω να παίξει το παιδί του στα «ζουζούνια». Του υποσχέθηκα φυσικά ότι θα μάθω και θα του πω.

5) Μία συνάδελφος από την Κρήτη μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να της υποσχεθώ ότι θα διαβάσω οπωσδήποτε το βιβλίο που έγραψε, για να γράψω στο μπικουτί… Της είπα ότι τώρα διαβάζω του Λεωνίδα Καληδόνη και μετά έχω να διαβάσω του Γιάννη Φιλιππίδη αλλά…μμμμ…μάλλον θύμωσε που δεν άρχισα να διαβάζω το βιβλίο της ασκαρδαμυκτί. Δεν της υποσχέθηκα γιατί μου έκλεισε το τηλέφωνο.

6)Η αδελφή ενός φίλου μου τηλεφώνησε για να με παρακαλέσει να ρωτήσω τον Γιώργο Αυτιά, αν πρέπει να σηκώσει τα λεφτά από την τράπεζα και να τα μεταφέρει στο σπίτι μιας πολύ πλουσίας συμμαθήτριάς της στην Εκάλη που διαθέτει σωματοφύλακες. Της απάντησα από μόνη μου ότι ο Γιώργος Αυτιάς ποτέ δεν συμβουλεύει να «χτίζουμε» τα λεφτά σε μαντρότοιχους.

7) Ο Φίλος μου από το Μπαγκλαντές στα φανάρια της Λένορμαν, μου πρότεινε να έρθει στο Άλτερ με την φίλη του, για να χορέψει σε κάποια εκπομπή (;;;;) χορούς οριεντάλ…

8) Ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών με κάλεσε για να μου πει ότι τα παιδιά του τραγουδάνε και ότι πιθανόν να τους καλούσαμε στην εκπομπή να τραγουδήσουν . Μόλις του είπα ότι δεν έχουμε μουσικοχορευτικό κομμάτι στην εκπομπή , με αποστόμωσε λέγοντας ότι : «καιρός είναι να βάλουμε»

9) Ένας τηλεθεατής από την Βόρεια Ελλάδα, με βρήκε στο τηλέφωνο του γραφείου στο Αλτερ. Αυτός, λοιπόν, αφού παντρεύτηκε και έκανε τέσσερα παιδιά, συνειδητοποίησε ότι του αρέσουν μόνο οι άντρες και θα ήθελε να μου στείλει να διαβάσω κάποιες σκέψεις του…την περίοδο που ένοιωθε συγχυσμένος περίμενε να του δώσω διεύθυνση για να μου στείλει τα χειρόγραφα…

10) Η κοπέλα που έρχεται στο σπίτι για να κάνει ότι δεν κάνω ποτέ εγώ…μου έστειλε μήνυμα για να της αγοράσω σακούλες σκουπιδιών, απορρυπαντικό , «μάπες» για την σφουγγαρίστρα και σαπούνι για τα πιάτα με άρωμα βανίλιας. Κάποια στιγμή, ευλογημένη ξεκίνησε η εκπομπή και σταμάτησαν οι επικοινωνίες…ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας, ο γλυκύτατος δήμαρχος, Παλαιού Φαλήρου, μου πρότεινε να κάνω ένα ρεπορτάζ για το ποιες ακριβώς είναι οι αμοιβές των εργαζομένων της βουλής. Θεωρεί ότι ΕΓΩ μπορώ να διεκπαιρεώσω επιτυχώς μια έρευνα τέτοιου είδους. Του υποσχέθηκα ότι θα ασχοληθώ με το θέμα από εβδομάδα.

Στο επόμενο link, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζήτησε την δική μου θέση – ανάλυση – άποψη για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. (Με ενθουσίασε δεν σου κρύβω αφεντικό, η σκέψη ότι στο μεσημεριανό x– press, θα μπορούσε να βρεθεί άνθρωπος που να επιθυμεί να κουβεντιάσουμε τις «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο. Κάτι τέτοιο φυσικά θα αποτελούσε την απόλυτη ανατροπή στην ζώνη του μεσημεριού και θα τίναζε τον ανταγωνισμό στον αέρα, διότι εμείς διαθέτουμε τα «γαλόνια» για να αναλύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στον βυθό και στα υπερκείμενα ύδατα…ενώ οι «απέναντι» θα ασχολούνται με την Γιουροβίζιον. Λίγο ακόμη να έμενε ο Απόστολος στο παράθυρο θα είχαμε ανοίξει και το θέμα του FIR Αθηνών αλλά… ο Στέλιος Κράλογλου από την αίθουσα σύνταξης, παρουσιάζοντας την περίπτωση οδοντίατρου στο Κολωνάκι, ο οποίος δηλώνει εισοδήματα 300 Ευρώ τον χρόνο, έκανε τον Απόστολο να λησμονήσει το θέμα των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο ΚΑΙ να στρέψουμε το ενδιαφέρον της κουβέντας στην φοροδιαφυγή.

Όμως δεύτερη υποχρέωση δική μου προς καλεσμένο είναι σαφέστατα, ένα ρεπορτάζ για την Υφαλοκρηπίδα. (Αφεντικό με παρακολουθείς; Σου ορκίζομαι ότι στο μεσημεριανό x press, συνέβησαν αυτά). Συνεχίζω…Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου μου ζήτησε να συνεχίσω ένα ρεπορτάζ με θέμα: «άντρες που ξεχώρισαν για την προσωπικότητά τους και όχι για τους…δικέφαλους», συμπεριλαμβάνοντας τον Νίκο Χατζηνικολάου , τον Γιάννη Λάτσιο, τον Μέμο Φαράκο (είναι ο σύζυγος της Χριστίνας)…και δυο τρεις ακόμη, που μου υποσχέθηκε ότι θα σκεφθεί και θα μου πει. (Είχε προηγηθεί δικό μου ρεπορτάζ σε άντρες που «αρέσουν» αν και δεν πλάσαραν τους κοιλιακούς τους σε πρώτο πλάνο…έχοντας ξεκινήσει από τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά. Καταλαβαίνεις αφεντικό ότι δεν είχα συμπεριλάβει τον Γιάννη Λάτσιο, τον Νίκο Χατζηνικολάου, εσένα, τον Σπύρο Χαριτάτο, τον Αντώνη Κανάκη …γιατί το ρεπορτάζ μου αφορούσε σε άντρες και όχι σε τεκνάκια…Όμως επειδή η Χριστίνα επέμενε θα συνεχίσω με εσάς την επόμενη φορά. Το υποσχέθηκα).
 
Στη συνέχεια της εκπομπής και στο διάλειμμα, η θεία Ασημούλα με ζητούσε επειγόντως στο κινητό για να με ρωτήσει σε ποιο ντουλάπι του σπιτιού έχω φάρμακο για την δυσκοιλιότητα . Αφού της απάντησα, η αρχισυντάκτρια της εκπομπής μας η Φιλιώ , με ρώτησε αν θα μπορούσα να ετοίμαζα για την επόμενη μέρα ένα ωραιότατο αφιέρωμα στους «πιο φωνακλάδες άντρες της τηλεόρασης» . Της υποσχέθηκα ότι θα το κάνω μετά την εκπομπή. «Στο καπάκι» με κάλεσε ο φίλος μου ο Κώστας Καρράς. Αφού με ενημέρωσε ότι έχει ίωση, μου ζήτησε να προγραμματίσουμε γύρισμα για την άλλη εβδομάδα, πιθανόν την Τετάρτη…

Γι αυτό λοιπόν αφεντικό, μιας και έχω υποσχεθεί σε όλους από κάτι, με το θάρρος της συνεργασίας μας, αν θες να αλλάξω τα μπουλόνια στο τζιπ, μην τρέχεις για συνεργείο… Σιγά…Μεταξύ μας ;;;;

ΤΙ ΧΩΡΑ ΜΑΜΑ ;;;;

Ευτυχώς που η μαμά μου «έφυγε» νωρίς. Νομίζω ότι υπο μία έννοια είναι τυχερή. Στην Κρήτη, στα Χανιά, κρεμάσανε ένα Κόκερ. Το κρέμασε «άνθρωπος» επιλέγοντας όμως να έχει βασανιστικό θάνατο. Η υπεύθυνη της φιλοζωικής των Χανίων με τρεμάμενη φωνή, μας ενημέρωσε ότι 1000 ζώα κακοποιούνται στην Κρήτη , ενώ «αγαπημένη» συνήθεια «ανθρώπων» είναι τα πυροβολούν στα μάτια !!!!!!

Στην ίδια χώρα…την Ελλάδα πάντα, το νέο ντιβιντί της Ντούβλη, ξεπουλάει, τις μέρες όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υποστηρίζοντας ότι ζούμε κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης… Σε αυτή την χώρα, συμπολίτες μας, χιλιάδες συμπολίτες, τρέχουν να αγοράσουν την τσόντα με την Ντούβλη. Αυτό συμβαίνει το 2010… Στην Ελλάδα.

Στην ίδια χώρα , την χώρα που οι πολίτες συνωστίζονται στα περίπτερα για να δούνε Ντούβλη, ο πρώην πρωθυπουργός , φέρεται ότι έχει κλειστεί σε ειδικό λαγούμι στην Ραφήνα για να μην συναντήσει άνθρωπο . Λίγο ακόμη και θα κάνει επική εκπομπή η Αγγελική Νικολούλη. Ταυτόχρονα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε διαφήμιση του ΕΟΤ (έχω επιφυλάξεις για την συμμετοχή, αλλά θα περιμένω να τον δω ), το site της Βουλής κόστισε λέει 1.000.000 Ευρώ… και για να ισοφαρίσουμε, τρόπος του λέγειν, τη χασούρα από τα υποβρύχια που βουλιάζουν θα πρέπει να «ξεδοντιάσει» το ΣΔΟΕ ή η ΥΠΕΕ του υπουργείου Οικονομικών, όλους του οδοντίατρους, τους γυναικολόγους, τους διακοσμητές, τους ταξιτζήδες, τους Εβγατζήδες, γιατί σε αυτή την χώρα…μπορεί να ΚΟΒΟΥΝ οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών τα επιδόματα των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας , αλλά έχουν «παραγραφεί» ή μοιάζει να έχουν παραγραφεί τα «εγκλήματα εσχάτης προδοσίας» εκείνων που κυβέρνησαν και που οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί δηλώνουν , κατά μέσο όρο τον χρόνο, ότι και οι ελεύθεροι επιχειρηματίες.

Υπό μία έννοια …αν ο κόσμος που κάνει ουρές για να αγοράσει «Ντούβλη» είναι και ο κόσμος που ψηφίσει πολιτικούς. Προφανώς είμαι από άλλον πλανήτη και καλά μου έφυγες μαμά νωρίς.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ
, πάντως, αν υπάρχουν κάποιοι που να νοιώθουν περίπου παρόμοια με το «μπικουτί» ας μαζευτούμε γιατί…αρχίζω και ανησυχώ σοβαρά για την πνευματική μου κατάσταση . Αυτό που συμβαίνει αν δεν είναι παραλογισμός τι είναι ; Δεν κάνω καθόλου πλάκα …Παλιότερα, όταν ο ΣΚΑΙ είχε αρχίσει να φέρνει τα πρώτα μεταγλωττισμένα …σκεφτόμουνα ότι ποιος …ποιος στ αλήθεια θα έβλεπε τέτοιες μπακατέλες ….Είχα βλέπετε ξεχάσει το ποσοστό τον αναλφάβητων ..Μεγάλο λάθος μου. Το ίδιο και σήμερα , πίστευα ότι δεν υπάρχουν πολλοί σεξουαλικά πεινασμένοι όπως ας πούμε τον προηγούμενο αιώνα …Και όμως ξεπουλάει η τσόντα. Κάποτε πίστευα ότι μόνο σε πρωτόγονες κοινότητες αγρίων …θα κακοποιούνταν παιδιά και ζώα. Και όμως…στην Κρήτη παλουκώνουν τετράποδα και απολαμβάνουν τον μαρτυρικό θάνατό τους… Αλήθεια τι σκέφτεσαι τώρα που με διαβάζεις ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης