Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σήμερα, από πυρά που δέχθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ οπαδών της κυβέρνησης και υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Νότιου Κιργιστάν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι ένας άνθρωπος, που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρες, υπέκυψε στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, και πρόσθεσε ότι 37 ακόμα άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο με σοβαρά τραύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανησυχία ΗΠΑ για την κατάσταση στο Κιργιστάν

Οι ΗΠΑ, που διαθέτουν στο Κιργιστάν μια σημαντική στρατιωτική βάση για τις επιχειρήσεις τους στο Αφγανιστάν, εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στον Νότο της χώρας.

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εκφράζει ανησυχία, μετά τις πληροφορίες για τις ρίψεις πυρών και άλλα βίαια επεισόδια για πολιτικούς λόγους, που σημειώθηκαν στις περιοχές Ος και Τζαλαλαμπάντ», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Μπισκέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχίζουμε να καλούμε όλες τις πλευρές να μην καταφύγουν στη βία και ελπίζουμε ότι το Κιργιστάν μπορεί να αναπτυχθεί ακολουθώντας μια ειρηνική και δημοκρατική πορεία».

Διαβάστε επίσης:
Καταστολή των διαδηλώσεων στο Κιργιστάν, 14 Μαΐου 2010, 10:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης