Έτοιμος να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί το φετινό καλοκαίρι στην Βαρκελώνη, είναι ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα τρέξει για να υπερασπίσει τον τίτλο που κατάκτησε το 2006 στο Γκέτεμποργκ.

«Σίγουρα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης είναι ο μεγαλύτερος φετινός στόχος μου. Είμαι ο πρωταθλητής Ευρώπης και υπάρχει μόνο ένας στόχος, να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Ωστόσο, μία θέση στο βάθρο μου αρκεί», είπε ο Ιακωβάκης αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οικονομική κρίση είναι άσχημα νέα για όλους εμάς. Σίγουρα, μας επηρεάζει και εμάς τους αθλητές και ανησυχούμε ιδιαίτερα για το μέλλον μας. Γενικά, η κοινωνία είναι αρκετά προβληματισμένη από την κατάσταση που επικρατεί και ανυπομονούμε να έρθουν γρήγορα καλύτερες μέρες».

Κλείνοντας σημείωσε: «Δεν έχουμε τον ίδιο προϋπολογισμό που είχαμε πριν από δύο χρόνια και αυτό, φυσικά, επηρεάζει την προετοιμασία μας. Χρειάστηκε να συντομεύσουμε το ταξίδι μας στην Κύπρο, γιατί η ελληνική ομοσπονδία δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της προπονήτριας μου και τεσσάρων αθλητών. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς οι αθλητές οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην προπόνηση και στους αγώνες. Όλα τα υπόλοιπα, τα χρήματα, τα προπονητήρια και τα ταξίδια πρέπει να είναι εγγυημένα, προκειμένου να φέρουμε καλά αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης