«Κλειστά χαρτιά» κράτησε ο Μάρκο Ρόσι εν όψει του αγώνα της Εθνικής Ουγγαρίας με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ (12/10, 21:45, Cosmote Sport 1), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Nations League (League C, 2ος όμιλος). Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους.

«Κάλεσα τους καλύτερους… Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 40 παίκτες που παρακολουθούμε. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή έχω διαλέξει αυτούς που βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτή είναι η πιο δυνατή ουγγρική Εθνική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το πόσες αλλαγές θα κάνει σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας; «Σίγουρα θα έχουμε 1-2 αλλαγές. Μετά την τελευταία προπόνηση θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα δω την τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσω, ανάλογα με την ψυχολογική και φυσική κατάσταση των παικτών. Μας περιμένουν δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια (ακολουθεί η Εσθονία) και τα σκεφτόμαστε και τα δύο. Αλλά σίγουρα στο αυριανό παιχνίδι θα έχουμε τουλάχιστον δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς».

Ο Ρόσι ρωτήθηκε αν θα παίξει ο Βίλι Όρμπαν της Λειψίας και απάντησε: «Ο Βίλι είναι από τους παίκτες που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα. Είναι δυνατός, δεν είναι τυχαίο ότι είναι αρχηγός της Λειψίας, που είναι από τις καλύτερες ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος. Είναι σεμνός, ταπεινός, βοηθά την ομάδα και εμπνέει σιγουριά στην άμυνα. Αυτό θα βοηθήσει την Εθνική μας».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Θα πρέπει να παίζουν οι παίκτες που έχουν ρυθμό, κυρίως αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό. Είναι αρκετοί που παίζουν στην Ευρώπη και έχουν αποκομίσει αρκετά οφέλη, αλλά παίζοντας 3 φορές κάθε μερικές ημέρες μπορεί να αποκομίσουν κούραση. Στην Εθνική όλοι πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, γιατί δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό τον τομέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός εκλέκτορας εγκωμίασε την ελληνική ομάδα και ειδικά την αμυντική γραμμή της: «Στα χαρτιά η Ελλάδα είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και εξαρχής το φαβορί του γκρουπ. Έχει σταρ στην ομάδα και ειδικά στην άμυνα: Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης… Στα χαρτιά, η αξία της Ελλάδας είναι τρεις φορές περισσότερη από την ομάδα της Ουγγαρίας».

Για το αγωνιστικό σκέλος, είπε: «Οι Έλληνες Θέλουν ρεβάνς, δεν τους βγήκε το παιχνίδι στην Ουγγαρία, δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα γι΄ αυτούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, αλλά θα είμαστε μαχητές. Αν είμαστε καλοί και τυχεροί μπορεί να επαναλάβουμε το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα».

Όσο για τις απουσίες της ελληνικής ομάδας και τη χαμηλή προσέλευση κόσμου που αναμένεται αύριο; «Η Ελλάδα είναι Ελλάδα, παρά τις ελλείψεις της. Αν πάρουμε βαθμό ή βαθμούς ο όμιλος παραμένει ανοιχτός. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Στη Βουδαπέστη παίξαμε χωρίς θεατές. Καλύτερα λοιπόν λίγοι φίλαθλοι παρά καθόλου. Θα είναι και περίπου 500 φίλαθλοι της Ουγγαρίας στο γήπεδο».

Τους Ούγγρους διεθνείς εκπροσώπησε ο Άνταμ Σάλαϊ, που είχε ανοίξει το σκορ στον αγώνα της Groupama Arena. Όπως παραδέχθηκε, είδε πολλές αυτό το γκολ αλλά κυρίως «… μετράει ότι κερδίσαμε. Πάνω απ΄ όλα είναι η ομάδα, πάνω απ΄ όλα η νίκη. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και αύριο».

Ερωτηθείς αν μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά όπως στη Βουδαπέστη, απάντησε: «Στο πρώτο ματς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να παίξουμε δυνατά, χωρίς να φοβόμαστε. Έχουμε αυτοπεποίθηση».

Η Ουγγαρία έχει να νικήσει εκτός έδρας περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα από ένα παιχνίδι στη Λετονία, με τον Σάλαϊ να υπογραμμίζει πως «πρέπει να διακόψουμε το κακό αυτό σερί και με ένα καλό παιχνίδι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης