Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) να πετά κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα αμερικανικό Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk πετούσε κοντά στα ρωσικά νοτιοδυτικά σύνορα για 11 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία PlaneRadar, το αμερικανικό drone απογειώθηκε από την αμερικανική αεροπορική βάση στη Σιγκονέλα της Ιταλίας, πέταξε πάνω από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Ύστερα από έναν γύρο στα ανατολικά της χώρας, τελικά κινήθηκε νοτιοδυτικά και γύρω από τη δυτική και τη νότια ακτή της Κριμαίας, προς το Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία.

Το drone απογειώθηκε στις 07:00 το πρωί (ώρα Μόσχας) και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας λίγο μετά τις 09:00, περνώντας περίπου 12 ώρες πάνω από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Ολοκλήρωσε την αποστολή του λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ.

Παράλληλα, στις 18:29, η ίδια υπηρεσία εντόπισε το στίγμα ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους Boeing P-8A Poseidon το οποίο επίσης κινούνταν κοντά στην Κριμαία και περιστασιακά περνούσε μέσα από την πορεία πτήσης του drone.

​Κατά τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις εναέριες κατασκοπευτικές τους αποστολές κοντά στα ρωσικά σύνορα, παράλληλα με την αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Πηγή: Sputnik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης