Στους 3ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής (6-18 Οκτωβρίου) μέσω του Προγράμματος «Μαθαίνω & Μοιράζομαι», συμμετέχει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Διαδραστικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά παζλ και κουίζ γνώσεων, δημιουργία μηνυμάτων για την Ειρήνη, καθώς και η συλλογή υπογραφών για τους σκοπούς της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συνθέτουν την παρουσία του ΔΚΟΕ σε έναν εκπαιδευτικό χώρο στο Ολυμπιακό Χωριό. Εκεί θα φιλοξενηθούν κοινές δράσεις με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Το «Μαθαίνω & Μοιράζομαι» είναι ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου ο αθλητισμός συνδυάζεται με τον πολιτισμό, την τέχνη και την οικολογία, με στόχο να εμπνεύσει τους αθλητές να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. Στόχος μας είναι οι 3.920 νέοι αθλητές από 206 χώρες μαζί με τους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα ιδανικά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Ειρήνης, να κατανοήσουν την σημασία του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και να αναδείξουν την σπουδαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι αθλητές, οι προπονητές τους, οι επίσημοι και το κοινό ανακαλύπτουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το ΔΚΟΕ συμμετέχει στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του ρόλου για τη διάδοση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την αξία της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης