Τις οικονομικές και επιχειρησιακές ελλείψεις του σχεδίου «Καλλικράτης» επιχειρεί να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Δράκος αναφέρει ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να περιέλθουμε στη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόμασταν το 2004, καθώς οι πόροι που προβλέπει το νομοσχέδιο υπολείπονται σημαντικά των πόρων που έχουμε υπολογίσει ότι απαιτούνται κατ’ ελάχιστον, για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ υποστηρίζει ότι οι πόροι δεν καλύπτουν τις πρόσθετες αρμοδιότητες, τη μισθοδοσία του προσωπικού, το κόστος των νέων επιτροπών και οργάνων που δημιουργούνται και γενικότερα όλα εκείνα, τα οποία μετακυλύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις περιφέρειες.

Καταλήγει, δε, στην επιστολή του ο κ. Δράκος: «Η σοβαρότητα και η έκταση του εγχειρήματος, ιδίως μάλιστα σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, απαιτεί σταθερά και καλά προετοιμασμένα βήματα, με σχέδιο, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τους θεσμούς. Και απαιτεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θεσμοθετούμε ένα πρόγραμμα, του οποίου η βιωσιμότητα είναι εξαρχής ναρκοθετημένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης