Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του Βρετανού πρέσβη στη Σαναά ανέλαβε η Αλ Κάιντα στην Υεμένη, κατηγορώντας τον ότι διεξήγε πόλεμο κατά των μουσουλμάνων στην αραβική χερσόνησο για λογαριασμό της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα αμερικανικό κέντρο, το οποίο παρακολουθεί ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο Βρετανός πρέσβης επέζησε της επίθεσης, που σημειώθηκε στις 26 Απριλίου από καμικάζι βομβιστή, με στόχο την αυτοκινητοπομπή στην οποία ο ίδιος επέβαινε. Όπως ανακοίνωσαν οι υεμενικές Αρχές, η επίθεση έφερε όλα τα χαρακτηριστικά τής Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επίθεση σκοτώθηκε ο δράστης και τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον Ουτμάν Νόμαν αλ-Σούλουι και έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το SITE Intelligence Group, το οποίο υποστήριξε σήμερα ότι η ανάληψη της ευθύνης αναρτήθηκε σε φόρουμ της τζιχάντ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η επίθεση ήταν «μια επιχείρηση που επεδίωκε να αφήσει πίσω της μάρτυρα στην επαρχία Σαναά, με στόχο τον αποκαλούμενο πρέσβη της Βρετανίας, ο οποίος ηγείται του πολέμου κατά των μουσουλμάνων στην Αραβική Χερσόνησο για λογαριασμό του κράτους του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Βρετανία είναι ο στενότερος σύμμαχος της Αμερικής στον πόλεμό της κατά του Ισλάμ, και είναι εκείνη που συγκάλεσε τη Διάσκεψη του Λονδίνου, κατά την οποία συνωμότησε κατά της Αραβικής Χερσονήσου», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναφέρεται σε μία διάσκεψη δωρητών για το Αφγανιστάν, που συγκλήθηκε στο Λονδίνο, φέτος, με θέμα την εξεύρεση τρόπων ανάκαμψης της εξαθλιωμένης χώρας.

Η Υεμένη αναγνώρισε τον δράστη ως τον 22χρονο αλ-Σούλουι, ο πατέρας του οποίου δήλωσε ότι ο γιος του αποφυλακίστηκε νωρίτερα φέτος, αλλά χάθηκαν τα ίχνη του εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Διαβάστε επίσης:
Επίθεση με στόχο τον Βρετανό πρέσβη στην Υεμένη, 26 Απριλίου 2010, 09:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης