Τον πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης επέκρινε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε σπουδαστές στο ΤΕΙ του Αιγάλεω.

Η Αλέκα Παπαρήγα ταυτόχρονα επέκρινε και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και κάλεσε τη νεολαία και τον λαό «να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να διαμορφώσουν ένα μεγάλο κίνημα που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο ανοικτής ή κρυφής προβοκάτσιας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Παπαρήγα προειδοποίησε, δε, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην διστάσουν να στείλουν στη φυλακή ακόμα και επώνυμα στελέχη τους και υπουργούς, να δημιουργήσουν νέα κόμματα ή να αλλάξουν τους τίτλους των υπαρχόντων κομμάτων, αυτό όμως που δεν πρόκειται να πουν είναι ότι «ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι που φταίνε για τη σημερινή κρίση».

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ «χορηγό της προβοκάτσιας, που κάνει τη βρόμικη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε ότι «όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κίνημα ανατροπής ενάντια σε κάθε σχέδιο ανοιχτής ή κρυφής προβοκάτσιας».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «σημασία δεν έχουν οι επιμέρους κινήσεις που μπορείς να κάνεις, αλλά το αν εντάσσεις αυτές τις κινήσεις σε μια πολιτική ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας ότι «όταν κάνεις κινήσεις μόνο τακτικής είναι εύκολο για τον αντίπαλο να σε βάλει με την πλάτη στον τοίχο» και αυτό να οδηγήσει «στην ενσωμάτωση και ήττα του κινήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε τον κίνδυνο «να υπογραφεί συμφωνία Ελλάδας-  Τουρκίας, που θα αναγνωρίζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και θα εκχωρεί κυριαρχικά και αμυντικά δικαιώματα της Ελλάδας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης