Χρέωναν υπέρογκα ποσά τα ζευγάρια που δώριζαν βλαστοκύτταρα σε δημόσιες τράπεζες.

Ο λόγος για τα τρία ιδιωτικά νοσοκομεία Ιασώ, Μητέρα και Λητώ, στα οποία υποβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από σχετικές καταγγελίες πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τα εν λόγω μαιευτήρια χρέωναν από 225 έως 350 ευρώ στα ζευγάρια που επέλεγαν να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χρέωση δεν περιλαμβανόταν αμοιβή ιατρού, οι οποίοι ούτε αξίωναν ούτε ελάμβαναν αμοιβή για τη συλλογή των βλαστοκυττάρων.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπενθυμίζει ότι η λήψη του ομφαλοπλακουντιακού αίματος πραγματοποιείται χωρίς να υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη επέμβαση στη μητέρα, ενώ τα υλικά διατίθενται από τις ιδιωτικές ή δημόσιες τράπεζες φύλαξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ζευγάρια μάθαιναν για την… λυπητερή όταν καλούνταν να πληρώσουν τα έξοδα του τοκετού. Κανείς δηλαδή δεν φρόντιζε να τους πληροφορήσει για τις χρεώσεις.

Αναλυτικότερα, στο Ιασώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 180.000 ευρώ, στο Μητέρα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 165.000 ευρώ και στο Λητώ 90.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης