Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 2η ειδική ανακρίτρια ο Σίμος Σεϊσίδης.

Η ανακρίτρια επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, το βράδυ της 3ης Μαΐου, στον Βοτανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της κατάστασης της υγείας του, ο Σεϊσίδης δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αρνήθηκε ωστόσο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή, αναφορικά με τη ληστεία στο πολυκατάστημα Praktiker, στην οδό Πειραιώς.

Υπέβαλε μήνυση κατά του αστυνομικού

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι ο Σεϊσίδης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών. Αντίθετα, όπως ισχυρίζεται, ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Σεϊσίδη από πίσω, γι’ αυτό άλλωστε η σφαίρα που καρφώθηκε στο γόνατό του έχει φορά από πίσω προς τα εμπρός. Για τον λόγο αυτό υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να διωχθεί ο αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σεϊσίδης ισχυρίστηκε ότι δεν εμπλέκεται με τη ληστεία στο Praktiker αλλά ούτε με τον έτερο κατηγορούμενο Άρη Σειρηνίδη, τον οποίο υποστηρίζει ότι έχει να δει πέντε χρόνια. «Έχουμε αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο Σεϊσίδης είναι το θύμα με δράστη αστυνομικό, εις βάρος του οποίου δεν έχει αποδοθεί ποινική ευθύνη» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Κώστας Παπαδάκης. Ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν θα πρέπει ανακριτής και εισαγγελέας να καλύπτουν αστυνομικά εγκλήματα.

Όσον αφορά στην εμπλοκή Σεϊσίδη στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για σκευωρία που θα καταρρεύσει γι’ άλλη μια φορά, ενώ χαρακτήρισε την προφυλάκιση του πελάτη του άδικη.

Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι παράνομα ελήφθη δείγμα βιολογικού υλικού από τον Σεϊσίδη, χωρίς ο ίδιος να έχει πρώτα δώσει τη συγκατάθεσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι μετά τη σύλληψή του, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το DNA του Σεϊσίδη ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε μετά την επίθεση κατά του φρουρού του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2007.

Εναντίον του Σεϊσίδη, του 29χρονου αδελφού του, Μάριου, και του 32χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ στις 26 Οκτωβρίου 2009 επικηρύχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. με το ποσό των 600.000 ευρώ, για σειρά ληστειών που φέρεται ότι διέπραξαν, με συνολική λεία που υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ.

Ο Σίμος Σεϊσίδης συνελήφθη το βράδυ της 3ης Μαΐου, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, στον Βοτανικό. Είχε προηγηθεί η αιματηρή ληστεία στα Praktiker στην οδό Πειραιώς.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί συμπληρωματικά και ο Άρης Σειρηνίδης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των ανδρών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, τον Ιούλιο του 2009.

Διαβάστε επίσης:

Την Τρίτη η απολογία Σεϊσίδη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010, 18:25.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης