Την πρώτη παραβίαση από την πλευρά των Ισραηλινών ανέφερε σήμερα η Παλαιστινιακή Αρχή στις ΗΠΑ, στις εκ του σύνεγγυς ειρηνευτικές συνομιλίες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος, ο Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο, είπε ότι η κατασκευή 14 οικιστικών μονάδων για τους Εβραίους εποίκους σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ παραβίασε τους όρους των συνομιλιών που άρχισαν μόλις χθες. Την καταγγελία αυτή έκανε και η ισραηλινή οργάνωση κατά του εποικισμού Peace Now.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η πρώτη παραβίαση των όρων στην έναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε ο Ράμπο, ο γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η οποία με ψήφισμά της ενέκρινε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες των Παλαιστινίων με τους Ισραηλινούς.

Ισραηλινός αξιωματούχος (που ζήτησε να μην κατονομαστεί) είπε ότι οι 14 κατοικίες κατασκευάζονται στη συνοικία Ρας ελ-Αμούντ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με ιδιωτική πρωτοβουλία, και ότι η κυβέρνηση δεν είχε λόγο επ’ αυτού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Νιρτ Μπαρκάτ, δήλωσε πως θα συνεχίσει τον σχεδιασμό και τις κατασκευές σε όλη την πόλη για όλους τους κατοίκους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στην ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Ισραήλ έχει δεσμευθεί να μην προχωρήσει στην ανέγερση κατοικιών στην τοποθεσία Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ο Μπαρκάτ είπε πως «αναμένουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο δημόσιο αίτημα και του αραβικού και του εβραϊκού τομέα, και θα επιτρέψει την κατασκευή κατοικιών για τον νεαρής ηλικίας πληθυσμό που εγκαταλείπει την πόλη εξαιτίας της έλλειψης στέγης».

Σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ, 2.000 Ισραηλινοί έποικοι έχουν εγκατασταθεί σε 119 οικήματα που βρίσκονται στην καρδιά των παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε επίσης:
“Άθλιες συνθήκες διαβίωσης” για τους Παλαιστίνιους της Ιερουσαλήμ, 10 Μαΐου 2010, 11:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης