«Και πέρσι κάναμε ψεκασμούς και τον Οκτώβριο. Μπορεί να έκλεισε το συμβατικό τυπικό οικονομικό αντικείμενο της φετινής περιόδου αλλά η επιστημονική επιτροπή έδωσε εντολές στους αναδόχους να συνεχίσουν τους ψεκασμούς, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε ότι η παρακολούθηση του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών γίνεται από τις τοπικές διευθύνσεις υγείας αλλά και από την κεντρική επιτροπή του προγράμματος.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνά Αηδονά επισήμανε ότι, αν δεν είχαν γίνει οι ενέργειες που έγιναν, η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη, σχολίασε ότι στους ψεκασμούς χρησιμοποιούνται τα σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα από το αρμόδιο υπουργείο και επισήμανε ότι τα θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι άτομα ηλικιωμένα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διεύθυνση υγείας. Σχεδόν κάθε βράδυ γίνονται επιπλέον ψεκασμοί» πρόσθεσε.
Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» τόνισε ότι το πρόβλημα των κουνουπιών ήταν φέτος πανελλαδικό, ωστόσο τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι η πλέον επικίνδυνη περιοχή λόγω του υδάτινου δυναμικού που διαθέτει αλλά και των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που υπάρχουν σε αυτήν. Σε αυτό το μήκος κύματος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, σε επίπεδο χώρας, που να λαμβάνει υπόψη περιοχές με μεγαλύτερο δείκτη επικινδυνότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ