Μπορεί τα… Ευρωπαϊκά βραβεία του MTV να απονεμήθηκαν σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο Λίβερπουλ, όμως Αμερικανοί καλλιτέχνες ήταν αυτοί που τα πήραν.

Οι μόνοι Βρετανοί που τιμήθηκαν στην χθεσινή βραδιά ήταν ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο οποίος πήρε τιμητικό βραβείο από την ιδιαίτερη πατρίδα του (Λίβερπουλ) και ο Ρικ Άστλεϊ μετά από ψηφοφορία στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντάφι, η Λιόνα Λιούις και οι Coldplay παρόλο που είχαν προταθεί για βραβεία σε τρεις κατηγορίες έφυγαν με άδεια χέρια.

Από δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς και στο συγκρότημα 30 Seconds To Mars, ενώ βραβεύτηκαν επίσης ο Κένιε Γουέστ, η Πινκ και η Κέιτι Πέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πέρι ήταν αυτή που τελικά παρουσίασε και το σόου παρά τις πρόσφατες αντιδράσεις πολλών Βρετανών.

Στη διάρκεια της βραδιάς ζωντανά εμφανίστηκαν οι Killers, οι Take That, η Μπιγιονσέ, ο Κιντ Ροκ και η Ντάφι.

Το βραβείο του Πολ Μακ Κάρτνεϊ απένειμε ο Μπόνο. «Είναι ωραίο να δίνεις το παρόν σε μια τέτοια βραδιά, αλλά νομίζω ότι μιλώ εκ μέρους όλων όταν το λέω. Όλοι πιστεύουμε ότι κάποια μέρα θα έχουμε ξεχαστεί και τα ονόματά μας δεν θα υπάρχουν πια. Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος εδώ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Και αυτός και η δουλειά του είναι αθάνατοι», ανέφερε ο τραγουδιστής των U2.

Το πρώην «Σκαθάρι», αφιέρωσε το βραβείο στους υπόλοιπους Beatles, τον Τζον, τον Ρίνγκο και τον Τζορτζ.

Η βραδιά είχε εντελώς Αμερικανικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη στις εκλογές. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που ανέβαιναν στη σκηνή μιλούσαν για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ στην αρχή του σόου στη γιγαντοοθόνη έπαιξε ένα βίντεο αφιερωμένο στον Ομπάμα.

Ακόμη και η παρουσιάστρια έκανε την εμφάνισή της με το γνωστό φόρεμα του Jean-Charles de Castelbajac, που πρωτοεμφανίστηκε στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης