Εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη διέψευσε ότι η αεροπορία της συμμαχίας διεξήγαγε βομβαρδισμούς στη Χοντάιντα την Πέμπτη και κατηγόρησε τους σιίτες αντάρτες Χούθι για τις εκρήξεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες αμάχους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ιατρικές πηγές και οργανώσεις αρωγής ανέφεραν ότι δύο αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας, σε μια ψαραγορά και στην πύλη του νοσοκομείου Αλ Θάουρα στη Χοντάιντα, στοίχισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 101.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμμαχία ακολουθεί μια αυστηρή και διαφανή προσέγγιση η οποία βασίζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ερευνούμε κάθε καταγγελία και εάν υπάρχουν ευθύνες θα καταλογιστούν με διαφανή τρόπο», τόνισε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

«Η συμμαχία δεν διεξήγαγε επιχειρήσεις στη Χοντάιντα σήμερα (σ.σ. χθες Πέμπτη)», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας που επενέβη στον πόλεμο το 2015 και επέρριψε την ευθύνη «στους παραστρατιωτικούς Χούθι για τους θανάτους αμάχων στη Χοντάιντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης