Με 107 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία πραγματοποιήθηκε το διήμερο, 1-2 Μαΐου, στην Δίρφυ Ευβοίας, ο αγώνας Mega Downhill. Όλη η αφρόκρεμα, ή σχεδόν όλη (κάποιοι αγωνίζονταν στη Βουλγαρία), των αναβατών έδωσε βροντερό παρών προσφέροντας εκπληκτικό θέαμα σε όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου και όχι μόνο.

Ο διήμερος αγώνας ήταν ξεχωριστός για πολλούς και διάφορους λόγους. Για πρώτη φορά εγινε αγώνας downhill στην Ελλάδα με ομαδική εκκίνηση. Οι διαδρομές που επιλέχθηκαν και ο τρόπος που έγινε η εκκίνηση την κάθε μέρα ευνοούσε σε κάποιες περιπτώσεις ποδήλατα καθαρά DH σε κάποια σημεία, ενώ σε άλλα πάλι σημεία πολλοί θα εύχονταν να είχαν ένα XC ποδήλατο. Αυτό ήταν όμως που έκανε τον αγώνα ενδιαφέρον για όλους και κανείς δεν ήξερε ποιος είναι το φαβορί κάθε φορά. Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης νικητής την πρώτη μέρα στη διαδρομή μήκους 3,5 χιλιομέτρων, γνώστης των μονοπατιών του όρους Δίρφης και πολύ καλός αναβάτης με αρκετές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Πίσω του, με διαφορά λιγότερο από 2″, ένας ακόμα πολύ καλός αθλητής ο Χρήστος Αργύρης τερμάτισε 2ος, ενώ ο Δημήτρης Νησιώτης τελευταία δε ξεχνάει να λείψει από κανένα βάθρο και κατέλαβε την τρίτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλαγή σκηνικού την Κυριακή

Την Κυριακή το σκηνικό άλλαξε κάπως. Η εκκίνηση δόθηκε στον ίδιο χώρο αλλά αυτή τη φορά όλοι οι αναβάτες έπρεπε να τρέξουν μία δύσκολη ανηφόρα, να πιάσουν το ποδήλατό τους και να ξεχυθούν σε μία απότομη και κακοτράχαλη κατηφόρα για να μπουν στο γνωστό DH μονοπάτι Ε1. Ο Δημήτρης Γκαλιούρης, πανελλήνιος πρωταθλητής DH το 2006 και πολλαπλός νικητής στη ποδηλασία πίστας, κατάφερε να φτάσει άνετα στην κορυφή, να πιάσει το XC ποδήλατό του και να μπει πρώτος στο μονοπάτι, στην έξοδο του οποίου όμως είχε χάσει 4-5 θέσεις από αναβάτες με ποδήλατο πιο κατάλληλο για τέτοιες διαδρομές. Στη συνέχεια του χωματόδρομου των 6-7 χιλιομέτρων όμως, το “γερό πετάλι” του, τον έφερε και πάλι πρώτο στον τερματισμό, ενώ με 24 δεύτερα διαφορά τον ακολούθησε ο Φίλλιπος Χατζηκυριάκος αποδεικνύοντας πως και με ποδήλατο DH-FR μπορείς να κινηθείς εξίσου γρήγορα σε τέτοια κομμάτια αρκεί να έχεις καλή φυσική κατάσταση και να κάνει καλό πετάλι.
Στη γενική κατάταξη το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι, Φίλλιπος Χατζηκυριάκος, Χρήστος Αργύρης και Κωνσταντίνος Ανδριώτης.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τον αγώνα της Δίρφης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης