Συναυλίες, χορός και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

Εθνική Λυρική Σκηνή «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, επιστρέφει στο Ηρώδειο από την ΕΛΣ στη σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ Στήβεν Λάνγκριτζ, που πρωτοανέβηκε στο Ηρώδειο το 2016 και είναι σύγχρονη, αιχμηρή, επίκαιρη, καθώς τοποθετείται στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων και της φτώχειας.

Με συμμάχους τους Γιώργο Σουγλίδη στα σκηνικά και στα κοστούμια, Τζουζέππε Ντι Ιόριο στους φωτισμούς και Τόμας Μπέργκμαν στις προβολές, ο Λάνγκριτζ δημιουργεί ένα σύγχρονο, αλλά και διαχρονικό συνάμα περιβάλλον για την ιστορία της Κάρμεν.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Σκηνοθεσία: Στήβεν Λάνγκριτζ
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Σουγλίδης
Βίντεο: Silbersalz Film GmbH – Τόμας Μπέργκμαν
Φωτισμοί: Τζουζέππε ντι Ιόριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία, την Παιδική Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

27 Ιουλίου 2018 Παρασκευή 21:00

28 Ιουλίου 2018 Σάββατο 21:00

29 Ιουλίου 2018 Κυριακή 21:00

31 Ιουλίου 2018 Τρίτη 21:00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 25€, 45€, 55€, 60€, 85€, 100€

Φοιτητικό, παιδικό: 15€



Social Ballroom Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H σειρά του Social Ballroom του ΚΠΙΣΝ μεγαλώνει! Γιορτάζουμε την πανσέληνο στην καρδιά του καλοκαιριού με ένα τριήμερο φεστιβάλ ατελείωτου χορού, όπου μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές (ή μη) συγχρονίζουν τα βήματά τους σε ρυθμούς tango, salsa και swing.

27/7

Tango: Tango Factory & Athens Tango Ensemble

Το Φεστιβάλ ξεκινά με Tango. Το Tango Factory με τον Luis Mestre, χορευτή, χορογράφο και δάσκαλο τάνγκο από το Buenos Aires και τη ντάμα του, Μαρία Καββαδία, έρχεται για να διδάξει τα πρώτα βήματα του πιo ρομαντικού χορού σε ένα ανοιχτό μάθημα υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού. Ακολουθεί ανοιχτή milonga (χορός για όλους) με τη συνοδεία της ζωντανής πενταμελούς ορχήστρας Athens Tango Ensemble.

28/7

Swing: Athens Lindy Hop & Τhe Ηazelnuts
 
Το τελευταίο Σαββατόβραδο του Ιουλίου οι ρυθμοί αλλάζουν και είναι ώρα για Swing. Οι Athens Lindy Hop θα δώσουν ένα ανοιχτό μάθημα στην Αγορά και μετά τη σκυτάλη παίρνει το φωνητικό τρίο Τhe Ηazelnuts που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ για να ξεσηκώσει χορευτές και μη σε ένα υπέροχο πάρτι.

28/7

Salsa: Salsa Sinners & Hierbabuena

To Φεστιβάλ κλείνει με λάτιν και Salsa. Η Κυριακή ξεκινά με ένα ανοιχτό μάθημα από τον Kiki και τους Salsa Sinners που υπόσχονται να παρασύρουν τα βήματά μας στους ρυθμούς τους υπό τη μουσική του DJ Nicos-K, προετοιμάζοντάς μας για το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει.

Καθημερινά: 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
Διεύθυνση
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Καλλιθέα – Μοσχάτο

Τηλέφωνο

2168091001, 002, 003

27 Ιουλίου 2018 Παρασκευή 20:30 21:30

28 Ιουλίου 2018 Σάββατο 20:30 21:30

29 Ιουλίου 2018 Κυριακή 20:30 21:30

Είσοδος ελεύθερη.



Ο Χρήστος Θηβαίος στην Καλλιθέα

Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 22 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος, συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του, και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την πορεία του στη μουσική (όπως: “Ημερολόγιο”, “Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου”, “Μέρες Αδέσποτες”, “Ο Άμλετ της Σελήνης”, “Βροχή μου”, “Αγάπη”) και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του.

Συμμετέχει ο Rous.

Μαζί με δύο μουσικούς, τον Μάξιμο Δράκο στο πιάνο και τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο στα κρουστά, υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία που θα συγκινήσει και θα διασκεδάσει.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στην Πλατεία Δαβάκη και ώρα 21.00

Πλατεία Δαβάκη

Συνταγματάρχου Δαβάκη

27 Ιουλίου 2018

21:00

Είσοδος ελεύθερη



Οι «Έτερονήμισυ» στο Γαλάτσι

Οι «Έτερονήμισυ», την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στο θέατρο Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι, μας προσκαλούν σε μία μουσική, καλοκαιρινή βραδιά με όχημα τα τραγούδια από το τελευταίο τους cd αλλά και αγαπημένα τραγούδια όλων μας, διασκευασμένα με τον μοναδικό τους τρόπο.

Συνοδοιπόροι τους ο Χρήστος Νινιός με τον οποίον θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια «Ίσως» και «Γράμμα στον Θεό» από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και παραδοσιακές διασκευές όπως το «Ανάθεμα τον αίτιο» και η Κέλλυ Βουδούρη, μία νέα, ταλαντούχα τραγουδίστρια που την πρωτογνωρίσαμε από τη συνεργασία της στις συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα.

Επί σκηνής θα βρεθούν οι Μυρτώ Καμβυσίδη στο τραγούδι, Ραφαήλ Ανδριανός στη λύρα, Γιώργος Στογιώργης στο κανονάκι, Ευγενία Πανταζόγλου στη γκάιντα, στο κλαρίνο και στο φλάουτο, Γιούλη Δανιγγέλη στο ακορντεόν και στα πλήκτρα, Κώστας Ανετάκης στις κιθάρες, Χρήστος Τζελεπόπουλος στο κοντραμπάσο και στο ηλεκτρικό μπάσο και Βασίλης Γιασλακιώτης στα τύμπανα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 “Παρέα με τ’ αστέρια”.

Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς Τηλέφωνο: 2102143317

27 Ιουλίου 2018

21:00

Είσοδος ελεύθερη



July Full Moon party στο Bios

H Πανσέληνος του Ιουλίου συνοδεύεται από μία ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη του 21ου αιώνα. 103 ολόκληρα λεπτά θα κάνει η Σελήνη να περάσει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Έτσι το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου, θα μπορούμε να δούμε ολόκληρη την Πανσέληνο, η οποία θα χρωματιστεί κόκκινη λόγω της της έκλειψης, (θα δούμε το λεγόμενο Blood moon)

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ταράτσα Bios

Ώρα προσέλευσης: 19.00

Bios

Πειραιώς 84 Τηλέφωνο: 210 3425335

27 Ιουλίου 2018

19:00

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Happy hour: 19.00-21.00 σε όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ.



Stereo Soul στο Χυτήριο

Ένα πιάνο… δύο φωνές… μία ψυχή… ένα μουσικό “ταξίδι” με τους Stereo Soul, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Πάνου Αμαραντίδη.

Δύο ανδρικές φωνές κι ένα πιάνο έρχονται να μας συμπαρασύρουν στα μονοπάτια του χρόνου και να μας κάνουν να νοσταλγήσουμε, να ανατριχιάσουμε, να συγκινηθούμε, αλλά και να λικνιστούμε ρυθμικά σε μια ζεστή βραδιά όπου τα musicals του Andrew Lloyd Webber συναντούν τη disco της Donna Summer και ο φεστιβαλικός ήχος της Shirley Bassey τις απαλές μελωδίες του Μίμη Πλέσσα.

Τραγούδι: Stereo Soul (Bradley White-Dale & Παναγιώτης Πάλλης)
Πιάνο: Μάριος Καραμπότης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Παρασκευή, 27 Ιουλίου, στις 23:15.

Πολυχώρος Χυτήριο

Ιερά Οδός 44 Τηλέφωνο: 210 3412313

27 Ιουλίου 2018

23:15

Εισιτήρια

10€



«Όσο υπάρχουν άγγελοι» στη Γλυφάδα

Κωμωδία των Στέλιου Παπαδοπούλου και Γιώργου Βάλαρη. Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής, Όλγα Πολίτου, Ρέα Τουτουνζή, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Πέτρος Ξεκούσης, Γιώργος Ματαράγκας.

Η παράσταση πραγματεύεται τη διαχρονική πάλη της αληθινής αγάπης και του καλού με το κακό, μέσα από ξεκαρδιστικούς διαλόγους και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.
3η Μαρίνα Γλυφάδας

27 Ιουλίου 2018

21:00

Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης