Περιοδεία αστραπή ξεκίνησε σήμερα στα κράτη μέλη της ΕΕ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να επαναβεβαιώσει τους Ευρωπαίους για την αλληλεγγύη των ΗΠΑ και να τους προειδοποιήσει για τις «νέες απειλές» που πλανώνται πάνω από τη γηραιά ήπειρο.

Έπειτα από μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, πριν γευματίσει με τους προέδρους της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα η ήπειρος αντιμετωπίζει νέες, ολέθριες απειλές, όπως η εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής από καθεστώτα ”παρίες” που έχουν πρόσβαση στην πυραυλική τεχνολογία» δήλωσε στην εφημερίδα International Herald Tribune.

Ο Μπάιντεν κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον πόλεμο κατά της «παγκόσμιας τρομοκρατίας», κυρίως πολεμώντας τους Ταλιμπάν, την ώρα που πολλές χώρες καθυστερούν να στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε επίσης το ΝΑΤΟ και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) «να προσαρμοστούν στις προκλήσεις μιας νέας εποχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι το Ιράν πρέπει να αποδεχθεί τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, όσον αφορά στο πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες και αυξανόμενη απομόνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης