Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κύριο όγκο της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ενσωματώθηκε ομάδα ατόμων, η οποία κατά τη διέλευση της πορείας από τις οδούς Τσιμισκή, Ιασωνίδου και Εθνικής Αμύνης, προκάλεσε φθορές σε 5 ΑΤΜ Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, σε υαλοπίνακες 2 καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ενός S/M, ενός ταχυφαγείου, 5 Τραπεζών και 4 εμπορικών καταστημάτων, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε 3 σταθμευμένα οχήματα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 37 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις,  με τις κατηγορίες της «Διατάραξης Κοινής Ειρήνης», «Απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «Απόπειρας Διακεκριμένων Φθορών» και «Στάσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε στην κατάληψη των γραφείων του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ενώ με το τέλος της πορείας, επεισόδια εκτυλίχθηκαν και έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και κροτίδων λάμψης.

Συμπλοκές στην Πάτρα

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση στην Πάτρα, καθ’ όλη την διάρκεια των συγκεντρώσεων που έγιναν στην πόλη. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στην συνέχεια οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

 Πηγή: www.axaiatoday.gr

Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Πάτρας συμμετείχαν και εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι έχουν κατέβει με απορριμματοφόρα και τρακτέρ στους δρόμους.

Δύο τραυματίες στον Βόλο

Επεισόδια σημειώθηκαν και στον Βόλο όταν περίπου 100 άτομα τα οποία ακολουθούσαν την πορεία της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν φθορές σε τράπεζες, ΑΤΜ και καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα όχημα εταιρείας σεκιούριτι.

Τα επεισόδια εντάθηκαν έξω από το κτίριο της Νομαρχίας όπου οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Έσπασαν ΑΤΜ στα Γιάννενα

Φθορές σε τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά και στις τζαμαρίες της Αγροτικής Τράπεζας και της Alpha Bank προκάλεσαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στις δύο συγκεντρώσεις, ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στα Γιάννενα.

Κέρκυρα: Κατέλαβαν τη νομαρχία

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας προχώρησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετείχαν στις μαζικές κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα.

Κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου και αποδοκίμασαν τους απεργοσπάστες.

Επεισόδια μικρής έκτασης και στη Μυτιλήνη

Επεισόδια μικρής έκτασης υπήρξαν σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη στο κτήριο – έδρα της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη για τα δεδομένα της Μυτιλήνης σημερινή συγκέντρωση επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτήριο της Γραμματείας. Απωθήθηκαν όμως τελικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από το κτήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης