Ο Ζεράρ Κολόμπ καταδίκασε σήμερα «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» τη βία και τις καταστροφές σε πολλές συνοικίες της Νάντης, μετά τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικό χθες βράδυ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενώνει τη φωνή του «με τις εκκλήσεις για ηρεμία που διατυπώθηκαν σήμερα το πρωί από τοπικούς αιρετούς και αξιωματούχους», αναφέρει σε μια ανακοίνωση. «Όλα τα αναγκαία μέσα έχουν κινητοποιηθεί και θα είναι σε κινητοποίηση όσο χρειαστεί προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να αποτραπεί κάθε νέο επεισόδιο», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης με τη δήμαρχο της Νάντης Ζοανά Ρολάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επαφίεται στη δικαιοσύνη και μόνο στη δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως στις περιστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο ενός οδηγού αυτοκινήτου έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας», πρόσθεσε ο υπουργός. Έρευνα διεξάγει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.

Ο υπουργός είπε πως στη συνοικία Μπρέιγ, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, υπήρχε ενισχυμένος μηχανισμός ασφαλείας έπειτα από πολλά βίαια επεισόδια που συνέβησαν στις 28 Ιουνίου.

Οι συνοικίες Μαλακόφ και Ντερβαγιέρ, όπου επεκτάθηκαν τα επεισόδια στη διάρκεια της νύχτας, θα γίνουν «συνοικίες δημοκρατικής ανάκτησης» (ώστε οι δυνάμεις της τάξης να διαθέτουν επιπλέον μέσα εκεί) από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της αστυνομίας ασφάλειας της καθημερινότητας (PSQ), είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άνδρας ηλικίας 22 ετών σκοτώθηκε χθες βράδυ στη Νάντη από σφαίρα αστυνομικού στη διάρκεια ελέγχου, ένας θάνατος που προκάλεσε συγκρούσεις σε τρεις ευαίσθητες συνοικίες.

Το συνδικάτο των αστυνομικών Alliance εξέφρασε λύπη για τον θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος είναι «πάντα τραγικός», όμως πρόσθεσε πως «υποστηρίζει πλήρως τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς».

Σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε «αυτή την ανάφλεξη που ενορχηστρώθηκε από ντόπιους χούλιγκαν για τους οποίους ο θάνατος του νέου άνδρα ήταν απλώς ένα πρόσχημα» για να εξεγερθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης