Σε πρόστιμο 500 ευρώ καταδικάσθηκε μία μουσουλμάνα που ζει στην Ιταλία ,επειδή φορούσε μπούρκα, παραβιάζοντας σχετική απόφαση του Δήμου της Νοβάρας, στη Βόρεια Ιταλία.

«Η δημοτική αστυνομία τής επέδωσε κλήση και τώρα η γυναίκα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ. Απ’ όσο γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ιταλία», δήλωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας της Νοβάρας στο Πιεμόντε, προπύργιο της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι η γυναίκα αυτή μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή μουσουλμάνα από την Τυνησία βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της μπροστά από μια ταχυδρομική υπηρεσία όταν μια περίπολος καραμπινιέρων θέλησε να της κάνει έλεγχο.

Ο σύζυγος είχε μαζί του ταυτότητα δική του και της συζύγου του, αλλά αρνήθηκε να γίνει έλεγχος σε εκείνη και για τον λόγο αυτόν εκλήθη μια δεύτερη περίπολος, της δημοτικής αστυνομίας αυτή τη φορά, στην οποία υπήρχε μια γυναίκα, η οποία έκανε τελικά τον έλεγχο στη νεαρή μουσουλμάνα.

Η ιταλική κυβέρνηση είναι διχασμένη όσον αφορά το αν θα πρέπει να απαγορευτεί ή όχι το ολόσωμο κάλυμμα στη χώρα. Υπάρχει ήδη ένας νόμος του 1975 για την προστασία της δημόσιας τάξης, που απαγορεύει την πλήρη κάλυψη του προσώπου στους δημόσιους χώρους, πράγμα που ισχύει τόσο για το μουσουλμανικό ένδυμα όσο και για τα κράνη των μοτοσικλετιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης