Τι κι αν είχε εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρωτιά στον όμιλό της; Τι κι αν παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τις… ρεζέρβες της;
Η Κροατία έδειξε ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν και, επικρατώντας με 2-1 της Ισλανδίας στο Ροστόφ, για την 3η και τελευταία αγωνιστική, έκανε το «3 στα 3» στον 4ο όμιλο και πλέον προετοιμάζεται για τη νοκ-άουτ μάχη με τη Δανία (01/07, 21:00), στο πλαίσιο της φάσης των 16.
Ο Μπαντέλι στο 53′ άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Ντάλιτς, στο 76΄ ισοφάρισε με πέναλτι ο Σίγκουρντσον, με τον Πέρισιτς στο 90′ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα γκολ του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Κροατία να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όλες τις επιθετικές της απόπειρες σταματούσαν στην καλά στημένη μεσαία γραμμή της Ισλανδίας.
Έτσι οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 και ελάχιστες φάσεις μπροστά στην εστία.

Πάντως, με το… καλημέρα της επανάληψης, η Κροατία ήταν αυτή που βρήκε τα κενά που προέκυψαν στην άμυνα της Ισλανδίας και με τον Μπαντέλι άνοιξε το σκορ το 53΄.
Οι Ισλανδοί έβγαλαν αντίδραση και στο 76΄ ο Σίγκουρντσον από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1.
Οι Κροάτες, όμως, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 90΄ ο Πέρισιτς ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης, δίνοντας τέλος στα όνειρα πρόκρισης των Ισλανδών, που κατέλαβαν την τέταρτη και τελευταία θέση του ομίλου.

Κίτρινες: Χάλφρεντσον (59΄), Φινμπόγκασον (64΄), Σαέβαρσον (84΄) – Πιάτσα (14΄) Γεβντάι (83΄)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (70′ Σιγκούρνταρσον), Γκούντμουντσον (85′ Φινμπόγκασον), Μπιάρνασον (90′ Τράουστασον), Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον, Γκούναρσον, Μάγκνουσον, Χάλφρεντσον

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς):
Λ. Κάλινιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Κόβατσιτς (82′ Ράκιτιτς), Κράμαριτς, Μόντριτς (64′ Μπράνταριτς), Γεντβάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπαντέλ, Πιάτσα (70′ Λόβρεν), Πίβαριτ

H τελική βαθμολογία του ομίλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης