Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την επόμενη την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε μία προσπάθεια να ανακόψει τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο από τα Κατεχόμενα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κυπριανού θα συναντηθεί με τις ηγεσίες των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Κατά τις επαφές του ο κ. Κυπριανού θα εγείρει το ζήτημα της μεθόδευσης για το λεγόμενο απευθείας εμπόριο με τα Κατεχόμενα, θα αναλύσει τους κινδύνους που δημιουργούνται για τον κυπριακό λαό, συμβάλλοντας έτσι στην ευρύτερη προσπάθεια του Προέδρου, της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, για την αποτροπή υιοθέτησης του εν λόγω κανονισμού».

Επιπλέον, συνάντηση θα έχει και με εκπροσώπους της πολιτικής ομάδας της Ενωμένης Αριστεράς, ενώπιον της οποίας θα παρουσιάσει τις πτυχές του ζητήματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης, σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση και η συζήτηση των πρόσφατων εξελίξεων, σε σχέση με την ανάδειξη Έρογλου ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης