Τον ρεαλιστικό στόχο της παρουσίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έθεσε για την εθνική Αγγλίας ο εκτελεστικός διευθυντής της FA, Μάρτιν Γκλεν. Η νεανική ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ σίγουρα δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί του Μουντιάλ, έχει όμως τη δυνατότητα να περάσει τουλάχιστον από τη φάση των ομίλων και να πετύχει μία νίκη σε νοκ-άουτ παιχνίδι, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

«Δεν έχουμε κερδίσει νοκ-άουτ παιχνίδι από το 2006, οπότε, ξεκάθαρα, το να περάσουμε από τον όμιλο και να νικήσουμε ένα νοκ-άουτ αγώνα θα είναι σημάδι προόδου. Και αν κερδίσεις ένα, κερδίζεις περισσότερα…», δήλωσε ο Γκλεν στη «Daily Telegraph».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγγλία μετέχει στον 7ο όμιλο με αντίπαλο το ισχυρό Βέλγιο, αλλά και τις σαφώς υποδεέστερες ομάδες του Παναμά και της Τυνησίας. Αν καταφέρει να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις και περάσει στους «16», διασταυρώνεται με τον 8ο όμιλο, όπου δεν υπάρχει κάποιο «μεγαθήριο» (Πολωνία, Κολομβία, Σενεγάλη, Ιαπωνία), άρα ρεαλιστικά έχει πιθανότητες να περάσει στα προημιτελικά, όπου λογικά θα βρει απέναντί της είτε τη Γερμανία, είτε τη Βραζιλία.

Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν για τελευταία φορά σε νοκ-άουτ αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 στη Γερμανία, όταν νίκησαν 1-0 τον Ισημερινό, πριν υποκύψουν στα πέναλτι απέναντι στην Πορτογαλία. Το 2010 στη Νότια Αφρική η Αγγλία έχασε στους «16» από τη Γερμανία με 4-1, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης