ΣΑΒΒΑΤΟ! ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΠΙΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

Την Παρασκευή το πρωί πήγα πρώτα στον χασάπη και μετά μπήκα στο σούπερ μάρκετ. Είχα μόλις αγγίξει γιαούρτια με 2% λιπαρά, όταν ο υπάλληλος που τακτοποιούσε μπουκάλια με ξυνόγαλα, κοιτάζοντάς με, μου λέει, κλείνοντας το μάτι : «Γιατί δεν πέρνουμε τα όπλα»;;;;

Κατ’ αρχάς, μπήκα στο νόημα με την μία. Μπορεί η εικόνα του ανθρώπου με το καπέλο του μάγειρα και τη μακριά ποδιά να μην θύμιζε, εκ πρώτης όψεως, αντάρτη με φυσεκλίκια, αλλά… αυτός ο υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ που τον συναντάω ευγενικό και γελαστό τα τελευταία 15 χρόνια, θυμίζοντας περισσότερο «υποτακτικό» και όχι ανατροπέα «κουμπώνει» εκπληκτικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη μέρα ακριβώς είχαμε μεταδώσει είδηση, σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι πουλάνε… τα χρυσά τους δόντια για να πληρώσουν την ΔΕΗ. Στην τηλεφωνική γραμμή, μάλιστα, φιλοξενήσαμε τον κοσμηματοπώλη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μας πληροφορούσε ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο μαγαζί του φτάνουν συνταξιούχοι που σε ένα σακουλάκι κουβαλάνε, άλλοι δόντια χρυσά, άλλοι λίρες που τις έχουν κρατημένες από την μέρα του γάμου τους, άλλοι τους βαφτιστικούς σταυρούς… ενώ από το άλλο χέρι έχουν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ για να υπολογίσουν πόσα δόντια θα αφήσουν για το τρίμηνο (φυσικά πάντα υπάρχει και για την ΕΡΤ το ανάλογο ποσοστό επί του λογαριασμού).

Δεν χρειάζεται να επισημάνω ότι αντίστοιχες ειδήσεις δεν δημιουργούν κατάσταση «ζεν» που τόσο πολύ έχει δημιουργήσει στο περιβάλλον της η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Ούτε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να σας πείσω ότι όλοι έξω είναι πάρα , μα πάρα , μα πάρα πολύ θυμωμένοι.

Πιθανότητα εκτόνωσης θυμού εν μέρει γινότανε αν μπαίνανε στη «στενή» όσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πιθανότητα εκτόνωσης θυμού πιθανόν να γινότανε αν κάποιος, κάποιοι, κάπως υποχρεωνόντουσαν απειλούμενοι να δώσουν πίσω μερικά από εκείνα που έκλεψαν… Όσο αυτό δεν συμβαίνει… η ελπίδα μας είναι οι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΝΟΡΜΑΝ.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα συγκεκριμένα φανάρια, εγώ καθημερινά έχω «χτίσει» σχέση με τον «υπεύθυνο διαχείρισης» Πακιστανών. Εκεί με το που ανάβει κόκκινο… ξεχύνονται οι γνωστοί μας φίλοι. Ο ένας με το κοντάρι σφουγγαρίστρα, ο άλλος με τις ντουντούκες και τα κατσαβίδια, ο τρίτος με τις μπανάνες, ο τέταρτος με τις πλαστικές κούκλες τέρατα, ο πέμπτος με τα μαντήλια και με τα τρία υδροκέφαλα αδέρφια που για να τα γνωρίσεις καλύτερα σου αφήνει κάρτα, όπου, συνοπτικά είναι γραμμένη η οικογενειακή τραγωδία. (Αυτή η μάνα τους, γουρλού, τρία με υδροκέφαλο έκανε και έναν μουγγό). Ο έκτος έχει σηκωμένο το μπατζάκι του παντελονιού για να φαίνεται ότι λείπει το ένα μέλος, ο έβδομος σου δίνει χωρίς να ζητάει κάτι, ενημερωτικά φυλλάδια για παππουτσοθήκες…

Κάθε μέρα, λοιπόν, είναι αδύνατον να αγνοήσεις όλη αυτή την διμοιρία ζητιάνων. Είναι επίσης αδύνατον να δίνεις κάθε μέρα, δύο φορές τη μέρα «κάτι» στους μισούς, γιατί αν αυτό το «κάτι» δεν είναι ευπρεπές….αν σε φτύσουνε… δεν πουλάει κανένας νερό σε εκείνο το σημείο για να πλυθείς και το κυριότερο, ακόμη και να υπήρχε δεν είναι το σοφότερο να ρισκάρεις τέτοιες συμπεριφορές.

Εγώ λοιπόν, έκανα το εξής. Πάρκαρα στην εκκλησία, κατέβηκα και έκανα διαπραγματεύσεις με τον αρχηγό τους. Του έκλεισα συμφωνία λοιπόν να δίνω ένα συγκεκριμένο ποσό δύο φορές την εβδομάδα σε εκείνον και να ρυθμίζει το υπόλοιπα ο ίδιος με τους συναδέλφους του. Έτσι ευχαριστημένοι λοιπόν πορευόμασταν τέσσερα χρόνια χτίζοντας μέρα-μέρα σχέση εμπιστοσύνης . Να σας πω, μάλιστα, ότι είναι τόσο καλή η σχέση μας που το τζάμια μου τα καθαρίζουν κάθε μέρα πια, χωρίς να πληρώνω παραπάνω «διόδια».

Χτες λοιπόν (Παρασκευή) μέρα που πάντα δίνω την δεύτερη δόση της εβδομάδας, μόλις είδα τον φίλο μου…και…ανοίγοντας το πορτοφόλι του λέω σε «πακιστανικά»! «Σου δώσω τώρα. Αύριο μπορεί πάρω σκούπα έρθω εδώ μαζί σου» …. Ο «γάτουλας» κατάλαβε αμέσως. «Όχι κυρία. Εγώ σου δώσω. Μην φοβάσαι»… Και γέλασε κρατώντας την σκούπα – σημαία. «Αν καπούτ Ελάντα πάρω εσένα Πακιστάν» … (Ανοίγει η τύχη μου, βρήκα εναλλακτική, θα πάω σε μέρος εξωτικό… και στην τελική… μου χαμογέλασε άνθρωπος, δίνοντάς μου ελπίδα).

Αργότερα έλεγα τις εμπειρίες μου στην γιατρό μου την Βίλυ. Μου έλεγε λοιπόν ότι την εποχή που χειρουργούσε στο Γενικό Κρατικό, είχαν 15 κηπουρούς, χωρίς να διαθέτει το νοσοκομείο φυτό σε καρτ ποστάλ, και είχαν πάνω από 20 φύλακες, χωρίς να εμφανίζονται όμως. Αποτέλεσμα ; Να κάνουν τις νύχτες οι γιατροί τους σεκιουριτάδες . Φυσικά και αυτό δεν συνέβαινε ούτε συμβαίνει μόνο στο Γενικό Κρατικό. Πόσοι από εσάς γνωρίζετε διοικητικούς υπαλλήλους νοσοκομείων που δουλεύουν; Περισσότεροι και από τους μισούς απουσιάζουν πάντα με αναρρωτικές άδειες.

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ : ΚΑΡΒΕΛΑΣ – ΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ

Φίλες μου κολλητές που έβλεπαν αποσπάσματα από τον γάμο φαρμακώθηκαν. Ο λόγος απλός – απλούστατος. Είδανε τον Καρβέλα να αφιερώνει δικό του κομμάτι στην γυναίκα του… 0 άνθρωπος συνθέτης είναι, τραγούδι αφιερώνει.

Έλα που ο άνδρας της μιας, της Βίκης της γνωστής, ασχολείται (θα τον ανεβάσω τώρα με… οικοδομικές επιχειρήσεις… τι να αφιέρωνε στην φιλενάδα μου την μέρα του γάμου… οπλισμένο σκυρόδεμα ;;; (αποδίδω ελληνικά το ξακουστό μπετόν αρμέ)… Παραλίγο να την πιάσει το παράπονο 15 χρόνια μετά… αλλά επιχειρηματολόγησα για τα ταλέντα του Βασίλη στα μαστορέματα και ότι ποτέ δεν έχουνε εξαερώσει τα σώματα του καλοριφέρ, έχει πάντα και ακαριαία τοποθετημένη απλώστρα με τροχαλία που να περιφέρει τα σεντόνια και τις κουρτίνες, με δεδομένο ότι ο Βασίλης χειρίζεται το τρυπάνι όπως ο Καρβέλας την κιθάρα ….Της άλλης μας συμμαθήτριας , ο άντρας της , με εξειδίκευση στην ακτινολογία , της αφιέρωσε μια επιστημονική έρευνα για την διάλυση των ανευρυσμάτων ….ή κάπως έτσι…

Η φιλενάδα μας έδειξε «τύπου» χαρά…αλλά ψέματα να πω…φαρμακώθηκε… Α και μια που είχανε αρχίσει να θυμούνται δυσοίωνα, τους αποκάλυψα και τι μου μοιάζει ότι μου αφιερώνει…γιατί ακόμη «δεν το έχω δέσει» και… ξαλάφρωσαν με τα δικά τους απωθημένα.

Έμενα το αγόρι μου… μου διαβάζει επισταμένως «αρχαίες τραγωδίες»… Έχουμε μια εξειδίκευση σε αυτό. Θα μου πεις και που το κακό να σου διαβάσουν μια, «Μήδεια». Πουθενά αν είναι για μια Μήδεια. Εμένα όμως μου κλήρωσε, μετά από τη διαχείριση σοβαρών θεμάτων για τρεις ώρες την μέρα, θεμάτων που έχουν να κάνουν με τους δικέφαλους του Αλέξανδρου Πετρίδη, με το ξέσπασμα της Ευγενίας Μανωλίδου, για τον Στίβεν Κέλυ που πιστεύει ότι η Γκαλένα έχει υπνωτίσει τον Λάτσιο, τον Φωκά και τον Αλέξη Κωστάλα και με πολλές πια δυνατότητες να οδηγήσει τον Γιούρι Γκέλερ στην ανεργία, επιστρέφω στο σπίτι ,και επιθυμεί με ενθουσιασμό, όμως, να…μου διαβάζει μια εκδοχή του Οιδίποδα στα Αγγλικά (!!!) τσεκάροντάς το εάν αντιλαμβάνομαι το νόημα Αγγλικών ιδιωματισμών, ενώ…τις προάλλες μου ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να ρωτήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη εάν στα αρχαία ελληνικά προφέρονταν οι δίφθογγοι.

Μόλις άρχισα να περιγράφω τις αφιερώσεις που δέχομαι εγώ, η Βίκυ είδε με άλλο μάτι το…τρυπάνι του Βασίλη. Και ενώ η κατάσταση είναι φορτισμένη είδα τον Τάσο Τρύφωνος, ο οποίος μου δήλωσε ότι εξαιρετικά ενοχλημένος που εξωτερίκευσα τον θαυμασμό μου για τον Στάθη των ράδιο – αρβύλα. Δεν ήθελα να τον στενοχωρήσω και του ζήτησα συγνώμη για την συμπεριφορά μου γιατί έχει χτυπηθεί και αυτός από τη μοίρα . Η Μαργαρίτα Δρούτσα, που η μητέρα της κλαίει τα σχολεία και τους δασκάλους που πλήρωνε για να την μάθουν έστω την προπαίδεια μέχρι το (5), ξαφνικά, και αυτό είναι το ανησυχητικό, προκύπτει ως νέα Ρόζα Λούξεμπουργκ, να μιλάει από το μικρόφωνο του love για την συνθήκη του Μάαστριχτ !!!

Ποιός η Μαργαρίτα, που αν την ρωτήσεις για το ποιά είναι η Ρόζα Λούξεμπουργκ, θα υποθέσει ότι είναι η πεθερά αν είχε της Βίβιαν Γουέστγουντ. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω δει τον Τρύφωνος τόσο σοβαρά προβληματισμένο για την αντίδραση της Μαργαρίτας η οποία τελευταία πέρασε γαστρεντερίτιδα και αμέσως μετά άρχισε να συμπεριφέρεται σαν η «αμπόλιαστη ανιψιά» της Αλέκας Παπαρήγα .

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία ξεκινάει συνεργασία με έντυπο με στήλη «γνώμης – άποψης» με ελεύθερο θέμα. Έμαθα ότι η πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα «αποκαλύψεις» θα αφορά στην γνώμη που έχουν οι ξένοι για την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Όπως σας είχε αποκαλύψει, λοιπόν, το κοσμαγάπητο «μπικουτί», δεν θα είχαμε, παρά τα όσα ακουγόντουσαν καμία μεγάλη ανατροπή στο Άλτερ. Όλοι, ο ένας μετά τον άλλον ανανεώνουν, πλην εκείνων που δεν χρειάζεται να ανανεώσουν γιατί τρέχει ήδη η συμφωνία τους. Η Φαίη δεν έχει ανανεώσει ακόμη και αν δεν κάνω λάθος λήγει την φετινή χρονιά σε αντίθεση με της Βάσιας που λήγει τη ερχόμενη ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ.

Από Δευτέρα στο Άλτερ. Στις έξι το απόγευμα η δική μας Άρια, από την εκπομπή «μεσημεριανό x- press», θα παρουσιάζει ένα δελτίο ειδήσεων με νέα από τον χώρο της show biz.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΣΤΟ «BLACK MONEY.gr» του Γιώργου Τράγκα. Καθώς δεν ήταν απλώς φήμη η πληροφορία που ήθελε μόνο τα βαφτιστήρια του Γιώργου να διαθέτουν ακόμη και τέτοιες μέρες, κουμπαράδες με κομπόδεμα, ο «θείος», ο «νονός», …και άλλα πολλά, ξεκίνησε στο διαδίκτυο αυτή την ιστορία, καθώς πιστεύει ότι το χρήμα είναι δύναμη το κέρδος είναι πίστη. Θα γράφουν απ’ ότι έμαθα και πρώην Υπουργοί οι περισσότεροι με ψευδώνυμο. Τι ρωτήσατε ; Αν ισχύει η υπογραφή ο μακρυχέρης ; Δεν το επιβεβαιώνω.

Στις «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ». Το εβδομαδιαίο έντυπο του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Κάθε Σάββατο με πολλές ειδήσεις, όπως μας είπε η Νίνα Βλάχου που φιλοξενήσαμε στην εκπομπή.
Πολλοί και γνωστοί φίλοι θα συνεργαστούν με το έντυπο.

Η ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ

Ως κουμπάρα, συγνώμη, αλλά ήταν καρακαλόνα . Μπορεί να την είδαμε όπως είπε ο Φιλήμων ως ΙΒΑΝΑ ΤΡΑΜΠ, στην πρεμιέρα του σόου, αλλά στο γάμο του Νίκου Καρβέλα και της Αννίτας, ήταν η Ρούλα πιο… όμορφη και κομψή από ποτέ. Πόσο της πηγαίνει το κοστούμι αλήθεια;

ΞΕΡΩ…

Γράφω πολλά… αλλά προετοιμαστείτε γιατί μετά το κόψιμο του τσιγάρου, έρχεται και η περίοδος που θα καταταγεί ο γιος μου στο στρατό. Τελικά ό,τι κορόιδευα θα τα λουστώ… Ό,τι ακριβώς έκαναν οι μανάδες που τις θεωρούσα γελοίες, νομίζω ότι θα κάνω και εγώ. Άσχετα αν το παιδί μου έχει φύγει από τα 17 του από το σπίτι και άσχετα αν ζει 5 χρόνια στην Γερμανία. Τώρα μου βγήκε το σύνδρομο του κιεφτέ και του τάπερ. Θα γίνω μια τραγική φιγούρα δηλαδή.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Μια πολύ απαιτητική σειρά ντοκιμαντέρ γυρίζει ο Σκάϊ και που αφορά την εποχή εκείνη. Πολλά γυρίσματα, έρευνα και αποστολές. Καλή επιτυχία!

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ… ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ

ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ. Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ… ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΤΑΖ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης