Την καταγγελία μιας μητέρας από τους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών εξετάζει η δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η μητέρα ενός 12χρονου αγοριού καταγγέλλει πως ο γιος της υπέστη ηλεκτροπληξία εξαιτίας διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος από παράνομη εγκατάσταση. Μετά από αυτό ξεκίνησε μια μεγάλη περιπέτεια για την οικογένεια που έχει επηρεάσει αρνητικά το νεαρό αγόρι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η μητέρα του 12χρονου, “… στις 10 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι χτυπήθηκε το παιδί μου από διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος από κολώνα του Δήμου, με παράνομη εγκατάσταση. Το παιδί μου πήγε στο σύρμα της περίφραξης και ακουμπώντας το χτυπήθηκε! Ήταν ενημερωμένοι προφορικά από τις 26 Μαρτίου για τη διαρροή. Ξαναρώτησα τον Δήμο μία εβδομάδα μετά για το εάν είναι κομμένο το ρεύμα και μου απάντησαν πως είναι κομμένο, εκτός κι αν το συνδέω μόνη μου με την κολώνα. Από τη στιγμή που πήρα αυτές τις διαβεβαιώσεις δεν έκανα κάποια έγγραφη αίτηση. Μόλις χτυπήθηκε το παιδί μου το πήγα στο Κ.Υ. Γαστούνης. Στη συνέχεια με χαρτί από ιδιώτη παιδίατρο πήγαμε στο Νοσοκομείο του Ρίο και την άλλη ημέρα το στο Καραμανδάνειο από όπου έχω διάγνωση από τον νευρολόγο. Στη συνέχεια έκρινα σκόπιμο και πήγα το παιδί μου στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες. Σήμερα το παιδί μου υποφέρει από μυϊκή αδυναμία, η ψυχολογία του είναι στο μηδέν, φοβάται ότι θα πεθάνει! Πήγα στην Αστυνομία για να καταγγείλω το γεγονός και με παρέπεμψαν στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και θα προχωρήσω νομικά πλέον. Η ΔΕΔΗΕ ήρθε ύστερα από δικές ενέργειες και έλεγξε το δίκτυο, όπου υπήρχαν κι αλλού διαρροές σε όλο τον οικισμό. Έχω αποστείλει και σχετική αναφορά στον Δήμο. Ζητάω να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι!”.
Απαντώντας σχετικά ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, σχολίασε πως πρόκειται για μια κατάσταση που υφίσταται εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. “Λογικά αυτές οι συνδέσεις θα έπρεπε να είχαν άδεια από την ΔΕΗ, αφού η ΔΕΗ ελέγχει αυτές τις εγκαταστάσεις για το εάν είναι νόμιμες ή όχι. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να καταγγείλει ότι θέλει, φτάνει να το αποδείξει. Έχει γίνει μια αναφορά προς τον Δήμο για το παιδί από τους Αγ. Θεοδώρους. Δεν γνωρίζω εάν είναι ηλεκτροπληξία ή διαρροή ρεύματος, δεν είμαι τεχνικός. Το σίγουρο είναι πως μετά από πυροβολισμό κόπηκε ένα καλώδιο εκεί. Εάν αυτό το καλώδιο δημιούργησε αυτή την κατάσταση δε μπορώ να το κρίνω, υπάρχουν τεχνικοί της ΔΕΗ που έχουν καλύτερη εικόνα από εμένα. Δε μπορώ να πω κάτι άλλο, εάν το παιδί έχει όντως πρόβλημα του εύχομαι περαστικά. Είτε ευθυνόμαστε, είτε όχι θα είμαστε δίπλα στους γονείς του. Γίνεται έρευνα και αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν” είπε ο κ. Μοράντ.

Πηγή: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης