Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων, τα οποία φέρεται να έλαβε από τη Siemens για την υπογραφή της σύμβασης του ΟΤΕ σχετικά με την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Κατά πλειοψηφία, τεσσάρων έναντι ενός μέλους του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε, όπως και πρωτοδίκως, ένοχο τον 73χρονο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Μαντέλη αφορά στα 450.000 γερμανικά μάρκα, τα οποία ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι επρόκειτο για χορηγία για την προεκλογική εκστρατεία του.

Ένα μέλος του δικαστηρίου, πάντως, τάχθηκε υπέρ της αθώωσης του κ. Μαντέλη.

Κατά πλειοψηφία καταδικάστηκαν από το δικαστήριο και το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο άλλοτε συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ. Μαντάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών, ενώ είχε πετύχει να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά).

Αυτήν την ώρα οι συνήγοροί του δίνουν μάχη για να κερδίσουν και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.

Αναμένεται πλέον η απόφαση των δικαστών επί των ποινών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης