27.10.2008 – 25.11.2008

Μετά από την επιτυχημένη πορεία η παράσταση της ομάδας Κασκαντέρ «Χιόνια Πολλά & Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Κόσμος» της Ευγενίας Μαραγκού σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση του έργου, θέλει, κατ’ αρχήν, ν’ αφηγηθεί μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον. Επίσης, θέτει ερωτήματα, με χιούμορ και σαρκασμό χωρίς, όμως, να υποκρίνεται πως θα τα λύσει, και χωρίς να θέλει να ενοχοποιήσει ή να εγκλωβίσει το θεατή μ’ απαντήσεις. Στον κόσμο του έργου οι πάγοι έχουν λιώσει, οι εποχές αλλάζουν κάθε δυο ώρες, η ηλιακή ακτινοβολία είναι θανατηφόρα, οι γεννήσεις έχουν απαγορευτεί. Δεν υπάρχουν ζώα, πάρα ελάχιστα προστατευόμενα είδη – τα υπόλοιπα είναι στα μουσεία. Στ’ όνομα του «νόμου της επιβίωσης» το κράτος κι οι φορείς του έχουν επιβάλλει την «πειθαρχία του καταναλωτή» στον πληθυσμό. Οι άνθρωποι δεν παράγουν . Προσπαθούν, απλώς, να επιβιώσουν  σ’ αυτό το νέο πολιτισμό. Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο 3 γυναίκες αστειεύονται, αυτοσαρκάζονται και επιμένουν!  Η δράση, αδιάκοπη, εξελίσσεται και δραπετεύει απ’ τους χαρακτήρες του έργου με τρόπο ανεξήγητο. Τι κινητοποιεί αυτές τις γυναίκες να συνεχίσουν; Που βρίσκουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε ν’ αντέχουν ή ακόμη και ν’ αντιστέκονται; Φοβούνται πως το τέλος είναι κοντά. Αρνούνται όμως και να το δεχτούν…ψάχνοντας να βρουν μια λύση!

Σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez

Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηχητικό Περιβάλλον: Socos

Κινησιολογία: Σοφία Μάντη

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Video art: Ομάδα “Ante Portas”- Δ. Μανίνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Αλατζάς, Ειρήνη Μαργαρίτη

Βοηθός σκηνογράφου: Δημήτρης Πλατανάκης

Οργάνωση παραγωγής: Στέβη Φόρτωμα

Παραγωγή ομάδα Κασκαντέρ σε συνεργασία με το Θέατρο Φούρνος

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Εβελίνα Αραπίδη

Ματίνα Δημητροπούλου

Ευγενία Μαραγκού

Στέλλα Χατζημιχελάκη

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Διάρκεια: 70΄

Μέρος των εσόδων (1€  ανά εισιτήριο)  θα διατεθεί στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Γουλανδρή «Ένα Δέντρο για την Ελλάδα» για τη φυσική αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές.

Παραστάσεις: 10

17 € Eίσοδος

14 € Φοιτητικό

Ονομα Ομάδας: ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης