Σε νοσοκομείο του Ρίο ντε Τζανέιρο διακομίστηκε ο διάσημος Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας Όσκαρ Νίεμαγερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

«Ο κ. Νίεμαγερ νοσηλεύεται από το απόγευμα της Κυριακής με ουρολοίμωξη. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Έχει τις αισθήσεις του, η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά δεν προβλέπεται ημερομηνία για το εξιτήριό του», τόνισε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Σαμαριτάνου, στο Μποταφόγκου στα νότια του Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο αρχιτέκτονας είχε περάσει 24 ημέρες στο ίδιο νοσοκομείο, όπου είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, στη χολή και στο έντερο.

Διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο για τον σχεδιασμό των κτηρίων στη φουτουριστική πρωτεύουσα Μπραζίλια-που εγκαινιάσθηκε την 21η Απριλίου 1960-ο Νίεμαγερ ήταν ο μεγάλος απών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της πόλης την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του, ο Νίεμαγερ εξήγησε πως εξαιτίας ενός προβλήματος στη σπονδυλική στήλη, εκείνος «που μισεί να ταξιδεύει με αεροπλάνο», δεν μπορούσε να μεταβεί οδικώς στις εκδηλώσεις από το Ρίο (απόσταση 1.200 χλμ) και πως θα «παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εορτασμούς από τα μέσα ενημέρωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης