Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ επιβεβαίωσε, με μία δήλωση που ανέβηκε στο διαδίκτυο, πως δύο από τους ηγέτες της σκοτώθηκαν σε κοινή επιδρομή, πριν από μία εβδομάδα, στρατευμάτων των ΗΠΑ και του Ιράκ.

Οι δολοφονίες του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Αγιούμπ αλ-Μάσρι και Αμπού Ομάρ αλ-Μπαγκντάντι, του φερόμενου ως επικεφαλής της συνδεόμενης με αυτήν οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), προκάλεσαν προφανώς σειρά βομβιστικών επιθέσεων αντιποίνων που σκότωσαν τουλάχιστον 56 ανθρώπους σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση της Αλ Κάιντα, που ανέβηκε στα Ισλαμικά φόρουμ στο Ίντερνετ και μεταφράστηκε σήμερα Κυριακή από την Ομάδα Πληροφοριών SITE, αναφέρει πως ο Αμπού αλ-Ουάλιντ Αμπντ αλ-Ουαχάμπ αλ-Μασαντάνι, υπουργός Σαρία του ISI, επιβεβαίωσε πως ο Μάσρι, γνωστός επίσης ως Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ, και ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν σε στρατιωτική επιχείρηση στις 18 Απριλίου στην Ταρ-Ταρ, 80 χλμ βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

“Ο υπουργός Σαρία του ISI, Αμπού αλ-Ουάλιντ Αμπντ αλ-Ουαχάμπ αλ-Μασαντάνι, ενημέρωσε πως οι δύο ηγέτες παρευρίσκονταν σε μία συναντηση όταν εχθρικές δυνάμεις τους ενέπλεξαν σε μάχη και εξαπέλυσαν μια αεροπορική επιδρομή στη θέση όπου βρίσκονταν”, ανέφερε η δήλωση.

“Είπε πως οι ‘Σταυροφόροι’ και οι σιίτες θα εκμεταλλευθούν το συμβάν προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και να δώσουν στην εχθρική συμμαχία μια ‘απατηλή’ νίκη έπειτα από τα περιστατικά με τις μαζικές απώλειες που πραγματοποίησε το ISI στη Βαγδάτη”, προστίθεται στη δήλωση, η οποία αναφέρεται προφανώς στις βομβιστικές επιθέσεις της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάσρι και ο Μπαγκντάντι βρέθηκαν νεκροί σε μία οπή στο έδαφος όταν το καταφύγιό τους κτυπήθηκε από πύραυλο και σαρώθηκε από ιρακινά και αμερικανικά στρατεύματα.

Ο θάνατός τους μπορεί να συνιστά μία σοβαρή ήττα στην επίμονη εξέγερση σε μία εποχή που το Ιράκ βγαίνει από τη σεχταριστική σφαγή που ξεκίνησε μετά την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή το 2003, ωστόσο η χώρα αγωνίζεται ακόμη να τερματίσει τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης