Mπορεί το Παρίσι να θεωρείται η «Πόλη του Φωτός» ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισε να σβήσει τα… φώτα στην Παρί Σεν Ζερμέν, στον δρόμο που είχε χαράξει προς τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με… προίκα το υπέρ της 3-1 από το πρώτο παιχνίδι η «βασίλισσα», παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, έφυγε νικήτρια με 2-1 το βράδυ της Τρίτης από το «Παρκ Ντε Πρενς», σφραγίζοντας πιο εύκολα, απ’ ότι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι της, το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το συγκρότημα του Έμερι η απουσία του τραυματία Νεϊμάρ ήταν τεράστια και έβγαζε… μάτια στο αποψινό ματς. Οι «Παριζιάνοι» που είχαν την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους απείλησαν λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Εμπαπέ να λειτουργεί εγωϊστικά, προτιμώντας, αντί να γυρίσει στον Καβάνι,να τελειώσει μόνος του την φάση από πλάγια θέση, χωρίς φυσικά επιτυχία.

Νωρίτερα οι Μαδριλένοι, που είχαν δύο δοκάρια στο ματς, είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, με τους Ράμος και Μπενζεμά όμως να αποτυγχάνουν να νικήσουν τον Αρεολά.

Η υπόθεση-πρόκριση ουσιαστικά κρίθηκε με το ξεκίνημα του β΄ μέρους (51′), όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Αρεολά (έχει σκοράρει και στα 8 ματς της διοργάνωσης που έλαβε μέρος), δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Ζιντάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η αποβολή του Βεράτι στο 66΄ έγειρε ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των «μερένχες», έστω κι αν με παίκτη λιγότερο η Παρί έφτασε στην ισοφάριση με… καραμπόλα στο 71΄ με σκόρερ (άθελά του) τον Καβάνι.

Για να φτάσουμε στο 80′ όταν ο Κασεμίρο σκόραρε, βάζοντας «ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες της Παρί για την ανατροπή.


Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Γκολ: 51′ Ρονάλντο (Ρεάλ), 71′ Kαβάνι (Παρί), 80′ Κασεμίρο (Ρεάλ)

Κίτρινες:
Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Κόβατσιτς (Ρεάλ), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Καβάνι (Παρί)

Κόκκινες:
66′ Βεράτι (Παρί)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι):
Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Μότα (59΄ Παστόρε), Καβάνι, Ντι Μαρία (76΄ Ντράξλερ), Γιούρι, Ραμπιό, Εμπαπέ (85΄ Ντιαρά), Άλβες

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76΄ Μπέιλ), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο (82΄ Ίσκο), Κόβατσιτς (71΄ Κρόος)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης