«Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τη Δικαιοσύνη -βάσει της διάκρισης των εξουσιών- να κάνει τη δουλειά της, να βγάλει τα αποτελέσματά της και να μάθει ο ελληνικός λαός την απόλυτη αλήθεια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ (Ελιά) Νίκος Ανδρουλάκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

«Από το να ζητάμε ως κυρίαρχο να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να υπάρξουν σοβαρές κινήσεις απέναντι στην εταιρεία -από τη στιγμή που θα αποκαλυφθεί πλήρως η πρακτική της, στο να έχει μία στρατηγική η κυβέρνηση και να απαντά σε ένα σκάνδαλο με ένα άλλο σκάνδαλο, το να χρησιμοποιεί το θέμα Novartis για να πλήξει στο σύνολο τους πολιτικούς της αντιπάλους, υπάρχει διαφορά ετών φωτός μεταξύ αυτών των δύο πραγμάτων» εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση με τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί «απαξιώνει τους πάντες, απαξιώνει και την ίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατήρησε, δε, ότι «είναι προφανές στα μάτια κάθε δημοκράτη πολίτη, ακόμη και αυτών που έχουν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης της Αριστεράς είναι ο προϊστάμενος της ΕΥΠ επί δεξιάς του κ. Καραμανλή και αυτό και μόνο είναι ένα πολιτικό ζήτημα, που δείχνει πάρα πολλά πράγματα στην εξέλιξη των γεγονότων, δείχνει τη στρατηγική του κ. Τσίπρα, τις συμμαχίες του, τις αντιλήψεις του».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης Novartis, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε: «Είναι ένα σκάνδαλο που δείχνει ότι πολλές πολυεθνικές έχουν αυτές τις πρακτικές, στις οποίες και τα κράτη και η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσουν αντισώματα, θεσμούς οι οποίοι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες πρακτικές».

Σημείωσε, ακόμη, πως προτίθεται να καταθέσει ερώτηση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, «τι πρέπει να κάνουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση, για να θωρακίσουμε τα πολιτικά συστήματα και τις κοινωνίες, ώστε να μην έχουμε συνεχώς τέτοια φαινόμενα, που έχουν να κάνουν με την αθέμιτη παρέμβαση μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών σε ευρωπαϊκά κράτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «ήταν ένας ανασχηματισμός μικροδιευθετήσεων, που δεν δείχνει να δίνει κάποια νέα πνοή, ειδικά σε κρίσιμους τομείς, που φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη αδυναμία, όπως είναι η οικονομία και η ανάπτυξη».

Ερωτηθείς σχετικά με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από το προσεχές συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί «ένα πρόγραμμα το οποίο θα καταλάβει ο κόσμος ότι μπορεί να φέρει μια καινούργια μέρα, μία καινούργια εξέλιξη στην καθημερινότητά του, μία θετική εξέλιξη».

«Από την πλευρά μου έκανα ό,τι μπορούσα για να έχουμε μία σύγχρονη διακήρυξη και πιστεύω ότι ένα σημαντικό θέμα είναι ο προγραμματικός λόγος και ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η ενιαία παρουσία, ώστε να μην είναι τροχοπέδη η πολυκομματικότητα του φορέα» τόνισε..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης