Ιστορικό χρέος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, τη λήψη κάθε απόφασης που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όσα λέγονται γύρω από αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται, ήδη, σε επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξ αιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ.

Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat περί αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος για το 2009, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, αναρωτώμενος πού θα κρυφτούν «οι γνωστοί ύποπτοι», εκείνοι που έλεγαν το 2009 ότι το έλλειμμα είναι μονοψήφιο και σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνάει το 9%.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, χαρακτήρισε «έγκλημα για τη χώρα», αυτό που συνέβη την περίοδο από το 2004 έως το 2009 , αναγνωρίζοντας πάντως ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τη δική τους ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε, τέλος, τη σημερινή περίοδο «έκτακτης ανάγκης» και αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πλήρως, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο είχαν συνηθίσει να δουλεύουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, θέτοντας εκτός λεξιλογίου της κυβέρνησής του τη λέξη «διαχείριση».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Παναγιωτόπουλου στην κυβέρνηση για την οικονομία

«Καλπάζουν» τα spread, εντείνεται η αβεβαιότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης