Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, εμποδίζοντας τον απόπλου όλων των πλοίων, είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για περίπου 1.500 άτομα, τα οποία αποφάσισαν να παραβλέψουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, που έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, και να πραγματοποιήσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ.

Ομάδες περιφρούρησης έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τους καταπέλτες των πλοίων, προκειμένου να μην επιτρέψουν την επιβίβαση των επιβατών και την αναχώρησή τους.

Στις 12:00 οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο κέντρο του Πειραιά, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφτηκε το πρωί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα της zougla.gr οι απεργοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι γι’ ακόμη μία φορά οι ναυτεργάτες δείχνουν το δρόμο απέναντι στον φόβο και σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν πρόβατο στη σφαγή. «Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε απέναντι στη χειρότερη βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία 35 χρόνια», υπογράμμισε.
 

Προς το παρόν -εξαιρουμένων κάποιων μικροαντεγκλήσεων- δεν έχει προκληθεί ένταση μεταξύ των επιβατών και των απεργών.

Διαβάστε επίσης:

Μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίζουν τον απόπλου πλοίων στον Πειραιά, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010, 07:09.

To απεργιακό δελτίο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010, 07:41.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης