Συμβαίνουν ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες, εν προκειμένω στις μεγαλύτερες εταιρείες, που φυλάνε επτασφράγιστα τα μυστικά τους, όπως η Apple. Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας προγραμματιστής της Apple ονόματι Gray Powell, ετών 27, στην βραδινή του έξοδο για φαγητό και με την αρωγή… γερμανικής μπύρας, φεύγοντας από το μαγαζί, ξέχασε το iPhone του στο τραπέζι. Ένα κλασσικό iPhone 3G / 3GS σαν όλα αυτά που κυκλοφορούν, μέσα σε κλασσικό προστατευτικό κάλυμμα. Όταν όμως το πήρε στα χέρια του ένας άλλος θαμώνας του καταστήματος, άρχισε να παρατηρεί ότι «κάτι δεν πάει καλά, κάτι μοιάζει διαφορετικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το πήρε σπίτι του και άρχισε να το περιεργάζεται, ανακαλύπτοντας κάποια νέα χαρακτηριστικά. Το επόμενο πρωί όμως το «περίεργο» iPhone έχει «κλειδώσει» μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (remote disabling), εμφανώς από την ίδια την Apple. Άρα τι κάνει «νιάου – νιάου στα κεραμίδια» όπως σοφά λέει και ο λαός μας;

Μα, φυσικά, το νέο μοντέλο iPhone, που μετά από μερικές εβδομάδες έφτασε στα γραφεία της ιστοσελίδας Gizmondo, και όπου, επίσης φυσικά, του έκαναν μια πιο «κοντινή επισκόπηση», η οποία περιγράφει μερικά στοιχεία που είχαν διαρρεύσει πριν λίγο καιρό (αναφορά zougla.gr: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=120039&cid=36).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



 Έχουμε λοιπόν:

– Μεγαλύτερος φακός κάμερας, μαζί με ένα μεγάλο φλας.
– Μπροστινή κάμερα (εμφανώς για video chat, μεταξύ όποιων άλλων εφαρμογών επινοήσει η Apple)
– Χρήση micro-sim αντί των κλασσικού-μεγέθους sim, όπως δηλαδή χρησιμοποιεί και το iPad.
– Βελτιωμένη ανάλυση οθόνης, χωρίς βέβαια να έχει πιστοποιηθεί ακόμα, αλλά τοποθετείται (βάσει προηγούμενων φημών και «διαρροών») στις 960×640 γραμμές.

– Δεύτερο μικρόφωνο στο πάνω μέρος του τηλεφώνου, δίπλα από το on/off κουμπί, προφανώς για noise cancelation (απαλοιφή θορύβου).
– Δύο ξεχωριστά πλέον κουμπιά για αυξομείωση της έντασης του ήχου, προφανώς η Apple θα χρησιμοποιήσει το ένα από αυτά για άμεση πρόσβαση στην κάμερα (όπως αρκετοί χρήστες το έχουν ζητήσει για το επόμενο μοντέλο iPhone).

Επίσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η σχεδίαση του νέου μοντέλου είναι «επίπεδη», χωρίς την καμπύλη τού πίσω μέρους που έχουν τα υπάρχοντα μοντέλα, ενδεχομένως για να χωρέσει η μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία (και μεγαλύτερη κατά 16% στο μέγεθος), ενώ παράλληλα ακολουθείται γενικότερα μια πιο «τετραγωνισμένη» αισθητική, με περισσότερες γωνίες και μεταλλικά κουμπιά.

Τέλος, η συσκευή είναι κατά 3 γραμμάρια βαρύτερη (140 γραμμάρια, έναντι των 137 του iPhone 3GS). Πάντως αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι η συσκευή είναι σε απόλυτα πρωτότυπη μορφή, κάτι δηλαδή που ενδέχεται να σημαίνει ότι, το τελικό και επίσημο μοντέλο να είναι διαφορετικό.

Βέβαια, αρκετές φήμες κάνουν λόγο για το ότι θα παρουσιαστεί σε μερικούς μήνες στο επίσημο καλοκαιρινό και ετήσιο event της Apple, συνεπώς μπορεί αυτή να είναι και η τελική σχεδίαση. Ίδωμεν…

(περισσότερες πληροφορίες: http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης