Από επτά τηλεοπτικά δίκτυα προβλήθηκε η ακριβότερη και μεγαλύτερης διάρκειας διαφήμιση που γυρίστηκε ποτέ σε προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα 30λεπτο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα ενόψει των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σε έξι ημέρες, το οποίο λέγεται πως κόστισε στον Αφροαμερικανό υποψήφιο 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε τηλεοπτικό κανάλι που το προέβαλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό εμφανίζονται Αμερικανοί που μιλούν για τα προβλήματά τους, αλλά και μικρά βιντεάκια με πολλές από τις προσωπικότητες που τον στηρίζουν. Επίσης, προέβαλε εικόνες και μηνύματα από την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Το σποτ που προβλήθηκε συγχρόνως από τα έξι δίκτυα, ολοκληρώθηκε με τη ζωντανή εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα από την Φλόριντα. Δίπλα του και για πρώτη φορά στη φετινή εκστρατεία εμφανίστηκε ο Μπιλ Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό ποσό που ξόδεψε μόνο μέσα στον Οκτώβριο ο Ομπάμα, για την προβολή των διαφημιστικών του σποτ, ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ομπάμα προηγείται και πάλι με διαφορά του αντιπάλου του. Το προβάδισμά του φτάνει τις 7 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς λαμβάνει 50% έναντι 43% του Τζον Μακέιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης