Στη θαλάσσια περιοχή του Ανισαρά και της Ανάληψης Χερσονήσου βρέθηκε σήμερα το πρωί το πτώμα του 23χρονου φαντάρου Τίτου Μανουσάκη, που εξαφανίστηκε το Σάββατο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από το πλοίο «Κρήτη ΙΙ».

Το πτώμα εντόπισε επαγγελματίας ψαράς και στη συνέχεια παρελήφθη από λιμενικούς, ενώ η οικογένειά του έκανε την απαραίτητη αναγνώριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε αυτοψία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Στο μεταξύ η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε θρίλερ με πρωταγωνιστές δύο ερασιτέχνες ψαράδες, το Λιμενικό και ένα πτώμα που βρέθηκε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Την περασμένη Κυριακή, ένας γιατρός και ένας σκηνοθέτης, οι οποίοι είχαν πάει για ψάρεμα,  εντόπισαν το πτώμα ενός μελαχρινού νεαρού άνδρα με κοντά μαλλιά που φορούσε μπλε μπουφάν και κάλεσαν αμέσως τις αρχές. Η περιγραφή είχε τα χαρακτηριστικά του αγνοούμενου φαντάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο που υπέδειξαν οι δύο άνδρες κατέφθασε φουσκωτό της Χερσονήσου, ενώ ο λιμενάρχης και ο πλωτάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έδιναν οδηγίες στους δύο ψαράδες ώστε να μη χάσουν το πτώμα από τα μάτια τους, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Καθώς νύχτωνε οι έρευνες γίνονταν όλο και πιο δύσκολες αν και σύμφωνα με το λιμενάρχη το σκάφος διέθετε τρεις προβολείς.

Το λιμενικό έριξε τις ευθύνες στους δύο αλιείς που έχασαν το πτώμα. Εκείνοι από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι σοκαρίστηκαν με το μακάβριο θέαμα, ενώ απέφυγαν να το πλησιάσουν και να το αγγίξουν προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία που θα προέκυπταν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Μάλιστα, πριν ακόμα ανασυρθεί η σορός του νεαρού, το Λιμενικό κάλεσε την οικογένειά του προκειμένου να γίνει αναγνώριση, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, καθώς πτώμα δεν υπήρχε.

Τελικά, η σορός του αγνοουμένου εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σήμερα.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης