Μετά την καταγγελία μελών του adespoto.gr και του strayshelp.gr, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου «Η Ροδία Έλαφος» έστειλε για πρώτη φορά – στα χρόνια λειτουργίας του – προειδοποιητική επιστολή σε κάθε μέλος του συλλόγου.

Μέσω των επιστολών, επισημαίνει ότι οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα κυνηγόσκυλα, που εντοπίστηκαν δεμένα μέσα σε αυτοσχέδια κλουβιά στη μέση του πουθενά (περιοχή Κοσκινού), δεν συνάδουν ούτε με τους νόμους, ούτε με την ηθική και καλεί τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έχουν παρατήσει τα ζώα τους, να συμμορφωθούν με τους νόμους και να βελτιώσουν τις συνθήκες διατήρησης και εκτροφής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστολές θα παραδοθούν από τη Θηροφυλακή και όχι ταχυδρομικά, ώστε να λάβουν γνώση οι κυνηγοί και να μην υποστηρίξουν ότι… δεν πήραν το γράμμα.

Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν αλλάξει, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου θα ενημερωθεί εκ νέου και αυτό θα έχει ως συνέπεια την επιβολή πειθαρχικής ποινής σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού του συλλόγου, που μπορεί να είναι και προσωρινή διαγραφή από τον σύλλογο και κατά συνέπεια και άρνηση χορήγησης άδειας θήρας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από την Πέμπτη μεταφέρθηκαν τα 2 από τα 20 περίπου σκυλιά, που εντοπίστηκαν να ζουν δεμένα κάτω από δένδρα και μέσα σε σκουριασμένα βαρέλια, χωρίς καθαρό νερό και ικανοποιητική ποσότητα φαγητού.

Όπως αναφέρουν τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων και οι εθελοντές που εντόπισαν τα ζώα «Οφείλουμε να πούμε ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι για πρώτη φορά κάποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τα ζώα, έστω μέχρι εκεί που μπορεί και δεν τις κάνει μπαλάκι, όπως οι δήμαρχοι, η Αστυνομία (που παρά τις 4 κλήσεις μας δεν ερχόντουσαν να καταγράψουν την κατάσταση) και άλλες αρχές στις οποίες απευθυνθήκαμε.

Ελπίζουμε με το πρώτο αυτό βήμα να αλλάξει η κατάσταση στο νησί καταρχήν από τους ίδιους τους πολίτες, που βλέπουν τόσα χρόνια αυτή την κατάσταση και δεν μιλούν. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε δει κανείς ποτέ πριν τα κυνηγόσκυλα, που ζουν σε όλα τα σημεία του νησιού δεμένα ή σε κλουβιά που δεν είναι μέσα στην κατοικία του ιδιοκτήτη τους. Όποτε βλέπετε μια κακοποίηση, παρακαλούμε να την καταγγέλλετε σε κάθε αρμόδια αρχή που πιστεύετε ότι θα κάνει κάτι και να τη δημοσιεύετε, ώστε να γίνεται γνωστή.

Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε. Θα παρακολουθούμε αυτά και όσα άλλα σκυλιά πέσουν στην αντίληψή μας και θα πιέζουμε για την εφαρμογή του νόμου. Με τις υπάρχουσες δομές μπορεί να μην γίνεται να αλλάξουμε ριζικά την νοοτροπία των κυνηγών και άλλων ανθρώπων, ούτε να γίνει κατάσχεση των ζώων καθώς οι υποδομές της φιλοζωικής και του Δήμου είναι ελλιπείς, όμως και η παραμικρή αλλαγή προς το καλύτερο για τα ζώα αυτά μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί, για να τα υπερασπιζόμαστε. Καθημερινώς, ανεξαιρέτως και ακούραστα».

Δείτε εδώ τα σχετικά video:


Διαβάστε επίσης:

«Συνεχίζεται το δράμα των ζώων στη Ρόδο» Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης