«Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεν σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ακριβώς επειδή έχουμε πάρει τα μηνύματα από τους κατοίκους της χώρας μας και απ’ όλους εσάς τους Απόδημους Έλληνες, που έχετε πραγματικά συγκινήσει το πανελλήνιο με τη διάθεση να προσφέρετε, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε απόψε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, για να τιμηθεί ετεροχρονισμένα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουβέλης εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας, που θα κορυφωθούν με την ελληνική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί απόψε στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μεν περίοδο, αλλά έχουμε και μια περίοδο που μπορούμε να βάλουμε σήμερα τους στόχους για να πάμε σ΄ ένα καινούριο αύριο για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας: «Μια Ελλάδα που θα είναι περήφανη, που θα είναι δυνατή, που θα είναι πλούσια και θα μας δίνει δυο πράγματα που είναι πολύ σημαντικά: Πρώτο, να τιμάμε τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να έχουμε αυτή την ελεύθερη και περήφανη χώρα και δεύτερο, να την κρατήσουμε με αξιοπρέπεια στο σημείο που της αξίζει και να μιλάμε στα παιδιά μας για την ιστορία της, τις ομορφιές της και τους αγώνες της».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «το να γιορτάζουμε σήμερα την 25η Μαρτίου, ειδικά τούτη την χρονιά, ειδικά σε τούτη τη συγκυρία, έχει ένα διπλό νόημα: από τη μια πλευρά θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμόμαστε, να γιορτάζουμε και να χαιρόμαστε για τους αγώνες των προγόνων μας, που εξασφάλισαν μια χώρα ανεξάρτητη, ελεύθερη, και από την άλλη, ειδικά φέτος, το δεύτερο νόημα είναι η ιστορική μνήμη που λέει ότι στις δύσκολες περιστάσεις οι Έλληνες γίνονται ένα, είναι συσπειρωμένοι όλοι μαζί, όπου και να βρίσκονται, σε όποια γωνιά του κόσμου, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας, για να βοηθήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας συμμετέχει διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τους βουλευτές: Ελπίδα Τσουρή (πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς), Χρύσα Αράπογλου και Ιωάννης Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ), Ιωάννης Τραγάκης και Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ), Γρηγόρης Ψαριανός (ΣΥΡΙΖΑ) και Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ).

Επίσης, λαμβάνει μέρος ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τους αποδήμους, Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης